Bar Malaga - Bodega bar Casa Antigua
 

Deze taverne in hartje Málaga hoort bij de gelijknamige oudste bodega van Málaga, La Bodega Antigua Casa de Guardia. De inrichting is authentiek en de mensen staan hier aanééngesloten aan de toog te genieten van de zoete Málaga wijn.

 

Málaga wijn proef je in de ‘kathedraal van de wijn’

Het is de hele dag door gezellig druk in Antigua Casa de Guardia. De Malagueños lopen hier graag even naar binnen. Vooral nadat de boodschappen zijn gedaan op de overdekte markt, die hier om de hoek ligt, maken veel mensen even een tussenstop voor een drankje. Onder de Malagueños staat de bar ook bekend als de 2e kathedraal van Málaga ofwel kathedraal van de wijn.

Deze ‘kathedraal’ is wel wat minder chique dan de echte, maar dat maakt het juist zo mooi. De inrichting bestaat in feite alleen uit een lange toog met daarachter de wijnvaten. Een kleine vitrine met tapas zorgt voor de inwendige mens. Meer heb je ook niet nodig. De smaak van de wijn maakt het compleet en de sfeer onstaat vanzelf.

Oude bodega bar Malaga

 

Traditionele Málaga wijn sinds 1840

Sinds 1840 worden de bekende Málaga wijnen door La Bodega Antigua de Guardia op traditionele wijze gemaakt. In de taverne aan Alameda Principal kun je de wijnen proeven. Op de vaten staat de soort wijn aangeven. Vaak met een extra vermelding die ondermeer de ouderdom van de wijn aangeeft.

Malaga reigids

Zoete Málaga wijn proeven

Het is een kwestie van uitproberen. De wijn wordt in een klein glaasje geserveerd. Vergis je echter niet in deze hoeveelheid, deze zoete wijnen kunnen een alcoholgehalte hebben van ruim 15%. In combinatie met het suikergehalte stijgt dit snel naar je hoofd. Op de toog wordt met krijt het aantal consumpties bijgehouden. Op deze manier kun je goed de stand van zaken bijhouden. De taverne serveert ook een kleine selectie aan tapas.

De wijnen van La Bodega Antigua de Guardia worden gemaakt van de Pedro Ximen-en de Moscateldruif. De bodega zelf staat ten Noorden van Málaga in het natuurpark Montes de Málaga. De bodega zelf is ook te bezoeken.

Bij Antigua Casa de Guardia kun je de Malaga wijn uitproberen in een authentieke omgeving.

Handig! Mocht de wijn smaken, maar wil je geen zware fles meenemen in de koffer? Dan kun je de wijn ook in Nederland bestellen bij de Spaanse winkel.

 

Openingstijden:

 • Maandag – donderdag 10.00 – 22.00 uur
 • Vrijdag en zaterdag 10.00 – 22.45 uur
 • Zondag 11.00 – 15.00 uur

Adres: Alameda Principal 18

Tip! Deze bar vind je makkelijk terug op de stadskaart in de Beleef Málaga reisgids

 

 
 

3 Reacties

 1. Jobert van Holst says:

  Vrijdag nog aan de toog gestaan en genoten van een paar heerlijke wijnen van het vat.
  De beide tappers is het allemaal heel serieus, er kan geen glimlach af en een advies krijg je ook niet. Ieder z’n smaak zullen ze denken. Wel een belevenis, alsof je 100 jaar terug ijn de tijd gaat. Ook mooie flessen van alle soorten te koop en ook hele oude!

   
  • Hola Jobert,

   Bedankt voor je reactie. De mannen achter de bar zijn inderdaad behoorlijk serieus. We hebben ze weleens advies zien geven, maar dat is enkel in het Spaans 😉
   Groetjes Gerard & Jacqueline

    
 2. Tijdens de stadsfietstour met onze Nederlandse gids en andere deelnemers deze bodega aangedaan en een wijntje gedronken. Mooie sfeer hier!

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *