Home / Malaga blog / Markt Málaga – overdekte versmarkt in centrum Málaga

 

Markt Málaga - overdekte markt in Málaga

 

Markt Málaga – Eén van de vele plaatsen waar wij graag komen in Málaga is de mercado. Op deze overdekte centrale markt kun je jezelf helemaal onderdompelen in de Mediterrane sfeer van Andalusië. Hoewel er meer overdekte mercados zijn in Málaga, is Mercado Atarazanas toch wel onze favoriet. Deze mercado ligt midden in het centrum.

 

Mercado Atarazanas

Atarazanas betekent in het Arabisch ‘plaats waar schepen gerepareerd worden’. Tot de 19e eeuw werd deze hal als scheepswerf door de Moren gebruikt. Daarna is het de plaats geworden waar de Malagueños naar de markt gaan.

De marktkooplui prijzen hun verse producten aan. Er is genoeg variatie om een complete maaltijd mee samen te stellen. De Malagueños kopen hier hun verse groenten, fruit en olijven. Maar ook verse vis, vlees, kaas, worst en noten.

De markt is opgedeeld in 3 hallen, één met groenten, fruit en noten, één met vis en één met vlees. Het is dan ook geen uitzondering dat je hier de koks van de plaatselijke restaurants tegenkomt. Het is een drukke bedoeling met veel herrie, precies zoals een markt hoort te zijn.

 

Markt Málaga - verse noten in de markthal

 

 

Markt in Málaga, beleef de echte smaak!

De smaken van bijvoorbeeld het fruit op de mercado is tongstrelend. Zeker voor ons als Nederlanders. Op de markt in Málaga kun je de smaken weer echt herontdekken.  Een uitspraak van een Nederlander op de markt: “Het lijkt wel of de bananen hier zijn ingespoten met smaakstoffen”.  Je zou het bijna denken, misschien komt het door de herontdekking van de echte smaak.

Een ander voorbeeld zijn de tomaten. Net even anders dan de waterbommetjes die we kennen in Nederland en België.

Bananen zijn heerlijk zoet en de amandelen zijn onweerstaanbaar lekker. Liefhebbers van dadels en vijgen kunnen hier ook hun hart ophalen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ook op de Spaanse markt is een gulden een daalder waard, en misschien nog wel meer dan dat… Bij diverse kramen is het mogelijk producten te proeven, altijd lekker!

 

Verse olijven op de overdekte markt in Málaga

 

 

Vlees en vis op de markt in Málaga

De vlees en visafdeling heeft een rijke variatie aan producten. Zonder iets nodig te hebben is het al geweldig om deze verse producten te bekijken.

Wil je vis kopen, dan is het aan te raden om dit niet op maandag te doen. Het kan zijn dat je dan de minder verse vis van zaterdag krijgt. Ben je niet zo handig in het schoonmaken van de vis, of hou je van makkelijk?  Laat de vis dan ter plaatse schoonmaken.

Bij het vlees kan het even schrikken zijn. Je komt hier soms onderdelen van dieren tegen, die je niet bij je eigen slager in de vitrine ziet liggen. Een kop van een geit, ingewanden of een paar varkenspootjes zijn op de mercado heel normaal.

 

Verse vis op de Malaga markt

 

Openingstijden markt

De markt in Málaga kun je van maandag tot en met zaterdag bezoeken.  Van 8.00 uur tot ongeveer 14.00 uur

 

Meer culinair Málaga

Mercado Atarazanas is één van de vele culinaire bezienswaardigheden van Málaga. Wil je meer proeven van culinair Málaga dan is een Tapas en wijn tour een leuke manier om meer te weten komen over de streekproducten. Tijdens deze culinaire fietstocht geeft een (Nederlandstalige) gids je uitleg over de bekende Málaga wijnen en de tapas van de streek. Natuurlijk wordt er onderweg ook geproefd van deze lekkernijen!

 

© fotografie BeleefMalaga.nl

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *