Wat te doen Malaga - Gibralfaroberg

Home / Malaga blog / Rondje Gibralfaroberg Málaga – wandelroute

 

De beklimming van de Gibralfaroberg staat bij veel bezoekers van Málaga op het  ‘to do’ lijstje. En terecht, want vanaf ongeveer 130 meter hoogte heb je een mooi uitzicht over de stad.

Het warme en steile wandelpad aan de zuidkant staat bekend als dé route voor zowel naar boven als naar beneden. Gelukkig is er ook een andere, maar minder bekende route mogelijk. Je loopt in ongeveer 30 minuten omhoog.

Schaduwrijke route Gibralfaro

In plaats van de zuidkant kun je in ongeveer 30 minuten ook via de noordkant omhoog.

Malaga Gibralfaro - wandelen Malaga

Routebeschrijving

Steek vanaf Plaza de la Merced de straat calle Victoria over. Daar waar de autoweg rechts van je de tunnel in gaat, loop je zelf omhoog. Vlak voor het wandeltunneltje ga je linksom (langs de slagboom) calle Mundo Nuevo in. Vervolgens is het een kwestie van de weg omhoog volgen.

Tip! Deze route (met kaart) vind je ook terug in onze Málaga reisgids.

Malaga Gibralfaro wandelen

Deze route is iets langer, maar minder steil. De vele bomen zorgen voor de nodige schaduw.

Op dit gedeelte van de berg is het zo rustig, dat je bijna zou vergeten dat je midden in een stad bent. Met een beetje geluk kom je een kameleon tegen. De natuur langs deze route staat bekend als leefgebied van deze dieren.

Kameleon Malaga

Offroad

Offroad wandelen? Volg dan halverwege de geasfalteerde weg het aangegeven wandelpad. De weg en het wandelpad komen aan het einde op hetzelfde punt uit.

Let op, de route over het ‘offroad wandelpad’ is wel een stuk steiler dan de geasfalteerde weg.

Op de top van de Gibralfaroberg

Je komt uit op Camino de Gibralfaro. De weg waar ook auto’s en bussen omhoog gaan. Loop richting het uitkijkpunt in de bocht verder omhoog. Het kasteel ligt iets verderop (5 minuten).

Gibralfaro Malaga - reisgids

Zin in een koffie of een ander drankje met uitzicht? Sla dan de weg in naar hotel Parador de Málaga – Gibralfaro. Let op, voor 11 uur kun je hier niets bestellen (als niet gast).

Gibralfaro Malaga wandelroute

Wil je het kasteel bezoeken? Lees dan onze informatie over het Gibralfaro kasteel met openingstijden.

Afdalen vanaf de Gibralfaroberg

Korte wandelroute

De kortste route terug is via het bekende wandelpad in de zon aan de kant van de haven. Gelukkig is het afdalen wat minder intensief en zo zie je beide kanten van de berg. In ongeveer 20 minuten loop je weer naar beneden.

Lange wandelroute
Je kunt ook afdalen via het voetpad langs autoweg Camino de Gibralfaro en vervolgens Paseo Calvo Sotelo. Bij de doorgaande weg (Calle Ferrandíz) ga je rechtsaf. De weg gaat over in Paseo Salvador Rueda. Deze loop je uit tot aan het strand. Via de strandboulevard en de haven wandel je terug naar het centrum. Vanaf de top een goed uur lopen.

Liever niet wandelen?

Wat te doen Malaga - fietsen

De top van de Gibralfaroberg is bereikbaar met bus 35, de Málaga city tour bus en per taxi.

In een sportieve bui? Huur dan een fiets en bedwing de Gibralfaroberg op de pedalen. Voor mountainbikers zijn er uitdagende paden op en rondom de berg.

Handig! Deze route op stadskaart

In onze reisgids voor de stad Málaga vind je naast een stadswandeling ook deze (gele)route. Aan de hand van een handige plattegrond zie je precies hoe je rondom de berg kunt wandelen. De Beleef Málaga reisgids kun je ook downloaden als digitale stadsgids (pdf) voor op je tablet of smartphone.

Plattegrond Malaga reisgids

Bestel nu je Málaga reisgids met stadskaart

© Foto’s : Gerard van de Werken – Beleef Málaga

 

 

 
 

2 Reacties

  1. 1 tip, t Paradorrestaurant is pas om 11uur smorgens open, eerder kan je er niets krijgen(kopen)

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *