Dak kathedraal Malaga

Home / Malaga blog / Rondleiding óp de kathedraal

 

Sinds mei 2015 is het dak van de Kathedraal opengesteld voor publiek. Uiteraard waren we benieuwd naar deze bijzondere locatie. We namen een kijkje en gingen mee met de rondleiding over het dak.

 

Rondleiding

De rondleiding begint niet bij de Kathedraal zelf, maar bij Palacio Episcopal. Dit is het bisschoppelijk paleis tegenover de Kathedraal. Hier kun je een kaartje kopen en vervolgens neemt een gids je mee naar de zij-ingang van de Kathedraal.

Spaanse gids

Bij aanvang van de tour wordt ons al snel duidelijk dat de gids slechts een paar woordjes Engels spreekt. Hij schrikt een beetje wanneer blijkt dat er in onze groep geen enkele Spanjaard aanwezig is.

Enigszins geholpen door voorkennis over de Kathedraal, kunnen we het verhaal redelijk goed volgen. Voor mensen zonder deze kennis blijkt dit lastiger. Dat is jammer, want de gids vertelt over leuke en interessante feiten. Aan zijn passie en enthousiasme ligt het zeker niet.

Dak Kathedraal

Het dak op

De rondleiding is opgebouwd in twee etappes omhoog. Halverwege krijgen we de mogelijkheid om via deur de Kathedraal van binnen te zien. Een mooi plaatje zo van bovenaf!

Dak Kathedraal Malaga

Het tweede deel is het dak. Deze trapopgang is een stuk smaller dan de eerste en gaat als een spiraal omhoog. Eenmaal boven voelt het even alsof je uit een draaimolen komt, het mooie uitzicht doet dit snel vergeten.

Mooi uitzicht

Dak Kathedraal Malaga

Regelmatig bezoeken we het dak van het naastgelegen Hotel Málaga Palacio voor een drankje, maar dit uitzicht is toch weer anders. Het zicht op de Montes de Málaga en het Alczaba is vanaf de Kathedraal beter. Achterop het dak zie je mooi de haven liggen en bij de voorgevel kijk je recht op Plaza del Obispo.

Dak kathedraal Malaga

Rondje op het dak

We mogen helemaal rondom het dak lopen. Wanneer de klokken van Kathedraal beginnen te luiden zien we pas echt goed hoe groot ze zijn. Zo dichtbij weten we ook gelijk dat ze ontzettend veel geluid kunnen maken.

 

Na ruim een kwartier op het dak dalen we weer 50 meter af naar beneden. Alles bij elkaar duurt de rondleiding een uur. Het uitzicht vanaf de Kathedraal vonden we prachtig. Zeker wanneer je voldoende tijd hebt in Málaga is dit een leuke activiteit om te doen.

 

Tijden en prijzen rondleiding

Bij de kassa informeer je naar ‘bóvedas catedral’.

Maandag tot en met zaterdag
Vanaf de ochtend zijn er vier tours: om 11:00, 12:00, 13.00 en 14:00 uur.
Einde middag/ avond zijn er drie tours om: 16:00, 17:00 en 18:00 uur.

Zondag
Einde middag/ avond zijn er drie tours om: 16:00, 17:00 en 18:00 uur.

Groepen bestaan uit maximaal 50 personen.

Toeristen betalen €6,-.

Als inwoner van Málaga betaal je €3,50

Kijk altijd even op de website van de Kathedraal voor eventuele wijzigingen in openingstijden.

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *