Bisschopspaleis Malaga
 

Naast de hoge kathedraal van Málaga staat aan het hetzelfde plein ook het bisschoppelijk paleis. De kleurrijke voorgevel is één van de iconen van Málaga. De gevel kom je veel tegen op foto’s van de stad.

Veel toeristen maken dezelfde een foto vanaf het plein, maar vergeten naar binnen te gaan. Jammer, want het interieur, de expositities en de tuin van het paleis zijn best de moeite waard.

 

Gebouw bisschoppelijk paleis

Bisschopspaleis Malaga

Het paleis werd in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van bisschop Jose Franquis Lasso van Castilië.

Het meest in het oog springende deel van het gebouw (met de gekleurde gevel), is in een barokke stijl opgebouwd. In de bovenste nis kun je de ‘Maagd der Smarten’ zien.

Het bisschoppelijk paleis loopt rond en is groter dan het in eerste instantie lijkt. Het geheel bestrijkt de gehele oppervlakte tussen de drie omliggende straten en Plaza del Obispo. Een groot deel hiervan is nog steeds in gebruik als administratie van het bisdom van Málaga. Dit deel is niet toegankelijk voor publiek.

In het deel dat wel toegankelijk is kun je genieten van een fraai interieur. Vooral de plafondschilderingen springen eruit.

Bisschopspaleis Malaga

Afrikaanse kunst en exposities

De entree aan Plaza del Obispo geeft toegang tot het hoofdgebouw. Dit deel met patio is in gebruik als expositieruimte voor Afrikaanse kunst. De collectie ‘Alonso-Arellano’ bestaat uit ruim 200 typische Afrikaanse kunstwerken.

Verder zijn hier regelmatig wisselende exposities te zien. Zie deze website voor actuele informatie over exposities in Palacio Episcopal.

Verborgen tuin

Bisschopspaleis Malaga

Eerder was de tuin niet toegankelijk voor publiek, maar sinds eind 2014 kun je ook hier een kijkje nemen. De gerenoveerde tuin is niet overdreven groot. Desondanks is deze verborgen binnentuin, zo midden in de stad, een leuke verrassing. Vooral het tegelwerk en de bogen zorgen voor een mooie uitstraling. Vanaf de balustrade op de eerste verdieping kijk je mooi over de tuin uit.

Bisschopspaleis Malaga

Tip! Loop eens rondom het gebouw. Via calle Salinas (links van entree) kom je uit bij het verborgen smalle straatje calle Fresca.

Openingstijden Bisschoppelijk paleis

10.00 – 20.00 uur
(dinsdag tot en met zondag)

Op maandag gesloten.

Entreeprijzen

  • entree inclusief exposities € 4,-
  • inwoners Málaga € 3,-
  • rondleiding met gids € 6,-
  • entreekorting € 2,-*
  • tot 12 jaar gratis

* 65+, gepensioneerden, studenten, met met een beperking, grote families en groepen boven de 20 personen (vooraf reserveren).

Goed om te weten!
Combineer het bisschopspaleis met de kathedraal voor € 7,-

Adres: Plaza del Obispo, Málaga centrum