Kinderen Malaga fietsen

Home / Malaga blog / Leuke dingen om te doen voor kinderen tijdens de kerstvakantie in Málaga

 

Tijdens de kerstvakantie in Málaga met kinderen? Eén ding is zeker, die gaan een leuke tijd beleven. Sowieso is Málaga kindvriendelijk, maar rond kerst en oud en nieuw is het nog eens extra leuk voor kinderen. Voor iedere leeftijd is er iets te doen.

Hieronder 9 activiteiten waar kinderen vast en zeker blij van worden.

 

1. Sprookjesachtig Málaga met lichtshow

Kerstverlichting Malaga

In de avonduren is Málaga een sprookje. De kerstverlichting geeft de stad een unieke sfeer.  Een avondwandeling door de stad is een absolute aanrader.

Neem in ieder geval een kijkje op de grote winkelstraat (Calle Larios). Per avond zijn hier 3 spectaculaire lichtshows te  zien. De eerste is om 18.30 uur en vervolgens zijn er shows om 20.00 en 21.30 uur).

Maak na de show een wandeling door de verlichte straten van het centrum en drink gezellig een warme Cola Cao (warme chocolademelk) ;-).

 

2. Op bezoek bij de kerstman

Kerstvakantie Malaga kinderen

In de haven zijn er volop (kinder)activiteiten. Het meest spannende voor kinderen is dat de kerstman hier zijn eigen huisje heeft. Op bepaalde dagen is het huisje open en kun je de kerstman bezoeken.

Openingstijden huis van de kerstman
December: van 12.00 – 14.30 uur en van 17.00 – 21.30 uur

27, 28, 29, 30 en 31* december (op 14 en 21 alleen in de avonduren).

Januari: van 12.00 – 14.30 uur en van 17.00 – 21.30 uur

2, 3, 4 en 5* januari

*Op 31 december en op 5 januari is het huis open tot 19.00 uur.

Gesloten: 1 januari

Locatie: Voor Artsenal in de hoek van de haven (zie plattegrond december special)

 

3. Kerstverhaal in het klein

Kerststal Malaga

Kerststallen zijn een traditie in Málaga. In heel Málaga zijn er meer dan 50 te vinden in verschillende formaten. Teveel om allemaal te bezoeken. Een kerststal die we zeker aanraden staat in het stadhuis. Je loopt hier als het ware langs het hele kerstverhaal. Alle bekende en soms minder bekende gebeurtenissen komen hier voorbij. Deze kerststal is traditioneel qua figuren en compleet met dag- en nacht lichteffect.

Openingstijden: dagelijks tot 7 januari 10.00 – 14.00 uur en 17.00 – 21.00 uur

Locatie: Avenida de Cervantes 4

In het centrum staan meer mooie kerstallen. In onze gratis december special vind je 10 mooie stallen in het centrum. De stallen staan aangegeven op een handige plattegrond.

4. Naar de kerstmarkt in Málaga

Kerstmarkt Malaga

Kerstmarkt Paseo del Parque

Aan Paseo del Parque vind je een lange rij met kerstkraampjes. Deze kerstmarkt is echt klassiek, gezellig druk en zeker niet alleen voor volwassenen. Veel kramen zijn juist gericht op kinderen, mede omdat Drie Koningen eraan komt. Je vind er kinderspeelgoed, zoetigheden en grappige items voor kinderen. Vooral de knalerwten zijn deze tijd van het jaar een hot item onder de kleinste Malagueños. Je gaat ze zeker horen.

Openingstijden: dagelijks tot 7 januari van 10.00 – 22.00 uur

Locatie: Paseo del Parque (zie plattegrond december special)

 

Kerstmarkt Muelle Uno/ de haven

Ook in de haven, op ‘Plaza de la Navidad’ is er dagelijks een kerstmarkt. Daarnaast zijn hier volop activiteiten voor kinderen. Alle tijden van kinderconcerten en andere activiteiten vind je op de Facebook pagina van Muelle Uno

Openingstijden: dagelijks tot 7 januari van 10.00 – 22.00 uur

Locatie: Het plein voor Artsenal, naast museum Centre Pompidou (zie plattegrond december special)

 

5. Schaatsen in Málaga

Kerstvakantie Malaga kinderactiviteiten

Maak je geen zorgen, het vriest niet in Málaga 😉 Maar je kunt wel schaatsen tijdens de kerstvakantie in Málaga. Warenhuis El Corte Ingles heeft een mooie schaatsbaan voor de deur gezet. De baan is dagelijks open.

Openingstijden: dagelijks tot 7 januari van 10.00 – 22.00 uur

Locatie: Avenida de Andalucia 4 (aangegeven op de plattegrond in de december special)

 

6. Attracties El Corte Ingles

Op het plein voor El Corte Ingles zijn nog veel meer leuke dingen om te doen voor de jeugd (zie video hierboven). Voor de snelheidsduivels is er een grote glijbaan. De kleintjes kunnen in een draaimolen of een parcours afleggen op grappige kerstfiguren.

Openingstijden: dagelijks tot 7 januari van 10.00 – 22.00 uur

Locatie: Avenida de Andalucia 4 (zie plattegrond december special)

 

7. Leuk om te doen, fietsen in Málaga

Kinderen Malaga fietsen

Fietsen in Málaga is een leuke activiteit om te doen, óók voor kinderen. Ga mee met de afwisselende fietstour langs de bezienswaardigheden van Málaga. De gids spreekt Nederlands, zodat het voor iedereen goed te volgen is. Deze rondleiding is goed te doen voor kinderen die in eigen land ook fietsen. De route is vlak en het ontspannen tempo is altijd aangepast op de deelnemers. Er zijn (kinder)fietsen beschikbaar in verschillende maten. Voor kinderen die te klein zijn om te fietsen zijn er kinderzitjes aanwezig.

Tijdens de kerstvakantie organiseren we dagelijks een tour om 10.30 uur en 15.00 uur (met uitzondering van 1 januari). Omdat we per fietstour een maximaal aantal deelnemers aanhouden, is reserveren vooraf noodzakelijk.

Wil je een fiets huren? Kijk dan op onze pagina over fietsverhuur in Málaga

 

8. Snoepen op z’n Spaans 🙂 Churros met chocolade

Malaga in een dag - Churros

Geen oliebollen in Málaga, maar wel een lekker Spaans alternatief. Churros! De meeste kinderen zijn dol op deze gefrituurde deegstaven. Je kunt ze gesuikerd eten, maar dompelen in chocolade is natuurlijk helemaal geweldig. Bestel ze als ‘churros con chocolate’ en het feest kan beginnen. De meest bekende churrosbar in Málaga centrum is Casa Aranda. Je vind deze bar in het smalle straatje vlakbij de overdekte markt.

 

9. De kleurrijke optocht van de Drie Koningen

Drie koningen Malaga

Drie Koningen is hét kinderfeest in Spanje. Deze feestdag is ieder jaar op 6 januari en enigszins vergelijkbaar met Sinterklaas. Ook hier zijn de kinderen gespannen, krijg ik wel of geen cadeau? Op 5 januari in de avonduren komen ze aan.

Een lange stoet met praalwagens trekt door Málaga stad. Iedere Koning heeft zijn eigen wagen. Een regen van snoep daalt van de wagens neer op de kinderen langs de kant van de weg. Een spektakel dat je als kind niet wilt missen. De optocht begint rond 17.30 uur bij het stadhuis van Málaga (Paseo del Parque).

Meer over Drie Koningen in Málaga

Haal het beste uit je bezoek aan Málaga

In de Beleef Málaga reisgids beschrijven we ruim 70 interessante punten in Málaga stad. Van de mooiste bezienswaardigheden tot plaatsen die je zelf niet zomaar zou ontdekken. Maar ook restaurants (met tips voor kinderen) en leuke dingen om te doen.

Deze reisgids is ook als e-book beschikbaar en kun je direct downloaden voor op je smartphone of tablet (inclusief routes en stadskaart).

Meer over de Beleef Málaga reisgids

 

© Tekst en fotografie beleefmalaga.nl

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *