Vakantie Malaga - churros
 

Bij Casa Aranda (sinds 1932) kun je naast een prima koffie ook genieten van de traditionele churros. Deze deegstaven, waarvan het deeg vaak wordt vergeleken met dat van de Hollandse oliebol, zijn een echte lekkernij.

Het deeg wordt als een spiraal in de warme olijfolie gespoten. Eenmaal gaar en uit de olie knipt de ober de spiraal in handzame churros stengels.

Churros als ontbijt of snack

Churros Malaga - vakantie

De Spanjaarden eten de churros als ontbijt of als snack. Het bakje koffie erbij is niet alleen om te drinken, de liefhebbers dompelen er ook graag hun churro in. Het ultieme genot is het kopje chocolademelk. De dikke en vooral zoete chocolademelk smaakt heerlijk in combinatie met de churros.

In vergelijking met de churros uit Madrid zijn de churros in Andalusië wat dikker, maar wel lekker luchtig!

Gezellige drukte bij Casa Aranda

Churros Malaga

Op het terras van Casa Aranda zie je vooral veel Malagueños. In de ochtend en aan het einde van de middag zijn de tafels in het smalle schaduwrijke straatje goed gevuld. Ook de bijbehorende lokalen links en rechts van het straatje worden ondanks de ‘ongezellige’ inrichting (koel en tl-licht) goed gebruikt.

De obers lopen af en aan. Ze roepen vanaf de straat naar de keuken het aantal churros door dat ze willen hebben. Tijdens de siësta is Casa Aranda gesloten. Aan het einde van de middag, tijdens Spaanse koffietijd loopt het weer vol.

Leuke stop tijdens een wandeling door het centrum

Deze authentieke plaats in Málaga hebben we opgenomen in onze stadswandeling. Deze locatie en vele andere punten staan op de kaart in de Málaga reisgids.

Een fijne plek voor een koffiepauze met wat lekkers 😉

Openingstijden

In de ochtend van 9.00 – 13.00 uur en in de middag van 17.00 – 21.00 uur. Op zondag gesloten.

Openingstijden: MA-ZA 9.00 – 13.00 en 17.00-21.00
Adres: Calle Herrería del Rey‬ 3
 
 

3 Reacties

  1. Overigens heeft Casa Aranda ook een vestiging in de Calle Santos. Heerlijke churros gegeten hier.

     
  2. Elke keer als we Málaga bezoeken gaan we hier churros eten. De koffie is hier ook heerlijk. Ook al is de straat smal maar je kan hier heerlijk mensen kijken.

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *