Museum Malaga - CAC
 

Een museum in Málaga met vooral moderne kunst. De letters CAC staan voor  ‘Centro de Arte Contemporáneo’ (Centrum voor hedendaagse kunst).

Het initiatief voor dit centrum komt van de gemeente Málaga. In 2003 is het museum geopend met als doel de beeldende kunst uit de 20e en 21e eeuw te promoten. Behalve exposities zijn er ook regelmatig educatieve activiteiten voor de jeugd. Jonge mensen komen op deze manier vroeg in aanraking met kunst.

De vaste collectie bestaat uit wisselende kunstwerken van zowel Spaanse als internationale kunstenaars. De kunst bestaat uit fotografie, schilderkunst en beeldhouwwerken. Met grote regelmaat heeft het CAC Málaga een interessante of verrassende expositie.

Hoewel de vaste collectie niet heel groot is, is het zeker leuk om dit centrum eens te bezoeken. Overweeg je een bezoek, neem dan een kijkje op de website van het CAC Málaga voor meer informatie over de wisselende exposities.

Malaga CAC museum

Museumbezoek gratis

Dit museum in Málaga is gratis te bezoeken. Toch mooi meegenomen tijdens je vakantie!

De route naar het museum: vanuit het stadscentrum (begin) Calle Larios) loop je Alameda Principal uit in de richting van El Corte Ingles. Voor de rivier ga je links en loop je langs de rivier. Uiteindelijk zie je hier het gebouw van het CAC Málaga staan.

 

Handige informatie:
Entree: gratis
Openingstijden:

  • Winter:
    Di – Zo 9.00 – 21.30 uur
    Op maandag gesloten, behalve iedere 3e maandag van de maand
  • Zomer (1 juli – 31 augustus):
    Di -Zo 09.00 – 14.00 uur en 17.00 – 21.30 uur
    Op maandag gesloten, behalve iedere 3e maandag van de maand

Adres: Calle Alemania
Website: CAC Málaga