Visrestaurants Malaga - reisgids Malaga

Home / Malaga blog / Vis eten in de visserswijk El Palo – Goede visrestaurants in Málaga

 

Wanneer je op zoek bent naar visrestaurants in Málaga heb je keuze uit een groot aanbod? Málaga staat bekend als stad waar je veel én lekkere vis kunt eten. Vis heeft hier een groot aandeel op de menukaart. In sommige delen van Málaga staat er (op een enkele salade en wat groente na) zelfs alleen maar vis op de kaart. De wijk El Palo is hier een goed voorbeeld van.

Vis eten buiten het centrum

Op verschillende plaatsen in Málaga kom je marisquerías (visrestaurants) tegen. Het merendeel tref je logischerwijs aan in de buurt van het strand.

Omdat vis eten in één van de oude visserswijken een extra beleving geeft, nemen we je graag mee naar de boulevard van El Palo buiten het centrum.

reisgids Malaga

Deze wijk noemen we vaak in één adem met de wijk Pedregalejo. Beide wijken liggen aan de oostkant van de stad. Je kunt ze daarom als uitstapje vanuit Málaga centrum goed samen combineren. Op de fiets sta je er zo, maar je kunt er ook een uitgebreide wandeling van maken.

Visrestaurants Malaga - reisgids Malaga

Traditioneel zonder opsmuk

El Palo heeft ten opzichte van Pedregalejo nog de meest traditionele chiringuitos (strandtenten) en marisquerías. Verwacht hier geen luxe restaurants met een trendy terras. Vrijwel altijd zit je hier direct op de boulevard, in een plastic stoel met op tafel een papieren tafelkleed. Hier kom je voor vis, een verfrissend drankje en goed gezelschap. Met als extra bonus het uitzicht op zee.

Verse vis op het strand bereid

Vrijwel ieder visrestaurant heeft een eigen bootje op het strand. Gevuld met zand met daarop een stapel brandend olijfhout fungeren ze als een soort barbecue. Dit is de plek waar de bekende espetos de sardinas worden bereid. Het zijn zeker niet alleen de sardines die vanaf hier op je bord komen. Ook andere vissoorten worden hier aan een spies voor het vuur op het strand bereid.

Gefrituurde vis

Vanuit de keuken komen de gefrituurde visgerechten. Fritura Malagueña is een typisch visgerecht uit Málaga. Je kunt het, net als de espetos de sardinas, bijna overal aan de boulevard bestellen. Het gerecht bestaat uit een verschillende vissoorten die in een deegjasje zijn gefrituurd in olijfolie. Bijvoorbeeld boquerones (ansjovis, tevens de bijnaam van mensen uit Málaga), inktvisringen en witvis.

Meer dan frituur

Overigens is het niet alleen gefrituurde vis wat uit de keuken komt. Probeer ook eens de bouquerones en vinagre. Deze anjovisjes zijn als het ware gegaard door ze een aantal uren te marineren in het zuur (azijn). En natuurlijk zijn er ook allerlei schaal- en schelpdieren die je kunt bestellen, zoals verse almejas a la marinera. Smakelijke schelpdieren met bijvoorbeeld olijfolie, knoflook en peterselie. Verder staan er meestal eenvoudige salades op de kaart. Zoals tomaat met knoflook en olijfolie. Simpel kan echt heel lekker zijn!

Visrestaurants Malaga - El Palo

Tip! Het gerecht berenjena con miel staat ook vaak op de kaart. Eén van onze favorieten! Stukjes/ schijfjes aubergine in een deegjasje gefrituurd met daarover rietsuikerstroop. Het heeft niks met vis te maken, maar wel erg lekker én fijn voor mensen die minder om vis geven.

Visrestaurants in El Palo, onze tips

Qua prijs doen de visrestaurant in El Palo niet veel voor elkaar onder. De rekening valt ons altijd erg mee. Een deel van de gerechten kies je vanaf de kaart. De (speciale) dagvangst of vis van het seizoen laat de ober op een schaal of in de vitrine zien. Meestal gaat het om grote vis die je ook samen kunt delen (para compartir).

Bij onderstaande restaurants hebben wij tot op heden goede ervaringen. We sluiten zeker niet uit dat er nog meer aanraders zijn in El Palo. Als we een nieuwe ontdekking hebben, voegen we deze hieronder toe. Heb je zelf lekker gegeten bij een visrestaurant in El Palo of Málaga? Deel het als reactie onderaan dit artikel.

El Narval Marisquería

Zoals veel visrestaurants in Málaga, wordt El Narval gerund door een familie. We hebben hier al regelmatig vis gegeten en zijn nog nooit teleurgesteld. Probeer de rosada frita eens. Gefrituurde stukjes rosada in een deegjasje. Ook espetos de sardinas en boquerones en vinagre eten we hier graag.

visrestaurants in Málaga - El Palo

El Narval vind je halverwege de boulevard van El Palo. Direct voor de brug als vanuit de richting Pedregalejo komt. Het terras op de boulevard (tegenover het restaurant) is ruim opgezet en heeft uitzicht op zee.

Openingstijden: dagelijks van 12.00 – 00.00 uur (kan wel eens afwijken)
Adres: Calle Banda del Mar 139, Málaga
Website El Narval

Restaurante Antonio

Goede visrestaurants in Málaga reisgids

Net na de brug kom je restaurante Antonio tegen. Net als Narval geliefd bij locals. De vis is hier opvallend gepresenteerd, het zal je direct opvallen. Naast een kleine kaart laten ze je hier graag de vis van de dag zien. Geniet van dagverse vis en de gezellige Spaanse drukte om je heen.

Openingstijden: dagelijks van 10.30 – 00.00 uur
Adres: Calle Playa del Chanquete 41, Málaga
Tel: +34 677 56 30 80
Restaurante Antonio op Facebook

El Tintero

Een bijzonder visrestaurant dat zowel binnen als buiten Málaga bekend is. De beleving maakt dit restaurant zonder menukaart uniek. De bediening is hier meer verkoper dan ober. Met borden vis lopen ze over het terras en roepen duidelijk hoorbaar welke vis ze kunnen serveren.
Zit je voorkeur erbij dat maak je dit kenbaar. Vervolgens komt de vis komt bij jou op tafel.

Je zit hier zeker niet alleen, want op het grote terras kunnen met gemak ruim 400 personen zitten. El Tintero kun je vinden aan het einde van de boulevard aan het strand El Dedo. Kan niet missen.

Openingstijden: dagelijks van 12.00 – 00.00 uur
Adres: Playa del Dedo, s/n, Malaga

Goed om te weten!

Openingstijden kunnen nog wel eens afwijken. Zeker buiten het seizoen.
In het weekend tijdens de zomermaanden is reserveren aan te raden

Zo kom je in de visserswijk El Palo

Persoonlijk vinden wij fietsen de leukste manier om vanuit het centrum naar El Palo te gaan. Je fietst in ongeveer 30 minuten naar de visserswijk, waarbij je ook Pedregalejo passeert. Vanuit de haven volg je de boulevard in oostelijke richting langs zee.

visrestaurants-malaga-el-palo-3-fietsen

Te voet kan natuurlijk ook. Na een stevige wandeling is het natuurlijk heerlijk om te lunchen aan het strand.

Met de bus. Vanaf Alamada of Paseo del Parque neem je lijn 3 of 11 naar El Palo. Ga je na 23.00 uur terug, neem dan bus N1 (nocturano).

 

Meer Málaga tips? Lees nu
Wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Málaga

Kijk ook eens aan de westkant van het centrum voor lekkere visrestaurants in Málaga

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *