Visrestaurant Malaga

Home / Eten en drinken in Málaga / Restaurants in Malaga / Merendero El Litoral – visrestaurant Málaga

 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, verwacht bij El Litoral geen design meubels, chique parasols of andere luxe. Deze chiringuito (strandtent) is recht toe recht aan en zonder franje.

Juist het Spaanse sfeertje maakt El Litoral wat ons betreft zo leuk. Er zijn nog maar weinig toeristen die de weg naar dit visrestaurant weten te vinden. Het zijn vooral de Malagueños die hier in grote getale komen eten.

Visrestaurant aan het strand

Visrestaurant Malaga reisgids

Eenmaal in de buurt van El Litoral bestaat de kans dat je begint te twijfelen. Een braakliggend terrein met aan het water een aantal containers, vlaggen en iets dat op een strandtent lijkt. Het ziet er op het eerste gezicht misschien niet uitnodigend uit, maar dat valt mee.

Dichterbij begint het ergens op te lijken. Op drukke tijden is het braakliggende terrein goed gevuld met auto’s. Er lopen zelfs parkeerwachters rond. Obers lopen af en aan en grote hoeveelheden verse vis worden bij het vuur klaargemaakt voor consumptie. Kortom allesbehalve een verlaten plekje.

Visrestaurant Malaga - El Litoral

Aan de vis met je voeten in het zand

Het visrestaurant ligt direct aan de waterlijn. Aan tafel zit je met je voeten in het zand en kijk je uit over zee. De eerste aanblik is zo vergeten. Bij El Litoral is het een kwestie van beleven en vooral genieten van lekkere vis.

 

Lekker vis eten in Málaga

Visrestaurant Malaga - reisgids Malaga

Specialiteiten

Veel vissoorten worden in de openlucht voor je klaargemaakt. Traditioneel geroosterd voor open vuur.

Probeer zeker één van de specialiteiten waar El Litoral om bekend staat. De calamares espetados (inktvis van de spies) en de Pulpo a la Gallega (gekookte octopus met olijfolie en paprikapoeder). Zeker die laatste is één van onze favorieten bij dit visrestaurant.

Visrestaurant Malaga

Zeer aangename prijzen, de sfeer en de smaak maken El Litoral tot een prima locatie voor bijvoorbeeld een uitgebreide lunch.

Je bevindt je hier in gemêleerd, vooral Spaans, gezelschap. Bouwvakkers in overall, kantoormensen in pak en families ze komen allemaal om te smullen van de vis.

Tijdens de Spaanse etenstijden zie je dat El Litoral populair is onder de locals. Het kan zijn dat je dan even moet wachten op een tafel, maar over het algemeen gaat dit redelijk snel.

Hoe kom je bij dit visrestaurant?

Merendero El Litoral ligt op ongeveer 3 km vanaf Málaga centrum op het strand Misericordia playa (ter hoogte van de Burger King).

Wandelen
Loop in zuidwestelijke richting langs de haven. Na het havengebied begint het strand San Andrés, dit gaat over in playa Misericordia. Halverwege zie je El Litoral.

Fietsen
Fiets na het havengebied de boulevard over de boulevard.  Je bent vanaf het centrum ongeveer 15 minuten onderweg.

Leuk om te combineren met musea in de buurt! Zoals het automuseum en het Russisch Staatsmuseum.

Een ander bijzonder visrestaurant in Málaga

© Fotografie: Gerard van de Werken – Beleef Málaga

 

 
 

3 Reacties

 1. Vanmiddag hier gegeten alles hierboven vermeld klopt exact, perfecte lunch, 2 personen lunch, salade, 4 consumpties 24 euro zeer vriendelijk personeel, wel volle bak zeker 150 gasten. Locatie is recht tegenover burger king.

   
 2. Dit bestaat niet meer
  Maar er is een ander in de buurt
  Zeker zo goed

   
  • Hola Ciska,

   Bedankt voor je reactie. Litoral bestaat nog wel, maar is verplaatst naar de boulevard. Het visrestaurant ligt nu nog dichter bij de stad. We hebben de informatie inmiddels aangepast.

   Groetjes,
   Gerard & Jacqueline

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *