Visrestaurant Malaga El Tintero

Home / Eten en drinken in Málaga / Restaurants in Malaga / Visrestaurant Málaga – El Tintero

 

Dit visrestaurant in Málaga ligt buiten het centrum, aan het einde van de boulevard bij El Palo. De wijk El Palo is van oorsprong een vissersplaats. Niet zo gek dat er juist hier veel visrestaurantjes te vinden zijn.

Het bekendste visrestaurant van Málaga is waarschijnlijk El Tintero (de inktvis). In deze chiringuito (restaurant aan het strand) kun je allerlei soorten vis eten. Maar ook aubergines, kip en  paella zijn verkrijgbaar. Veel vis is gefrituurd. Het bestellen gaat op een bijzondere manier.

Visrestaurant in Málaga met roepende obers

Het speciale aan dit restaurant is dat je de gerechten aan je neus voorbij ziet gaan. De obers lopen met borden langs de tafels. Ondertussen maken ze al roepend duidelijk wat er op de borden ligt. In dit geval zijn het bijna meer visverkopers dan obers.

Zodra je iets hoort dat je graag wilt eten of wilt uitproberen, maak je dit kenbaar aan de ober. Vervolgens zet hij het betreffende bord op tafel. Op deze manier kun je allerlei vis- of andere gerechten uitproberen.

Uiteindelijk ontstaat er vanzelf een stapel met borden op tafel. De rekening stapelt zich op. De prijzen verschillen per bord en is afhankelijk van een rond of een ovaal bord. Het is niet ongebruikelijk om bordjes onderling aan tafel te delen. Op deze manier kun je van alles wat proeven en optimaal genieten.

 

Goed om te weten

Het is je misschien duidelijk dat dit geen ‘normaal’ restaurant is. Het gaat er net even anders aan toe en het is allemaal wat minder gepolijst. Een belevenis, maar wil je rustig zitten aan een mooi gedekte tafel met een gangen diner? Dan is dit waarschijnlijk niet het meest geschikte adres om te gaan eten in Málaga.

 

Van Málaga naar de wijk El Palo

Vanuit het centrum van Málaga is het ongeveer 75 minuten lopen over de boulevard richting El Palo. Je kunt bijvoorbeeld heen te voet gaan en terug een taxi nemen (of andersom).

Stap je op de fiets in Málaga dan sta je in ongeveer 25 minuten bij het restaurant.

Vanuit Malaga centrum met de bus naar El Palo is ook een optie (kosten buskaartje minder dan €2,-). Je zit dan wel aan de bustijden gebonden. De laatste bus gaat terug om 23:00 uur.

Je kunt bij dit restaurant in Málaga heerlijk uit eten. Het is een populaire eetgelegenheid en op z’n Spaans met lekker veel lawaai. Verwacht zeker geen chique restaurant, maar vooral Spaanse ambiance en gezelligheid met een geheel eigen stijl.

 

Openingstijden: Dagelijks 12:00 – 16:30 en 20:00 – 00:00 
Adres: 
Playa del Dedo – El Palo (zie plattegrond)
Website:
Visrestaurant El Tintero

 

Meer eten en drinken in Málaga

 

 
 

8 Reacties

 1. In 1 woord geweldig nog nooit zo iets gezien een echte aanrader als je naar Malaga gaat.
  Verwacht geen chique restaurant………….. je moet va vis houden en je moet dit zeker kunnen waarderen.
  Verse goede vis voor een belachelijk lage prijs. Wil je niet in de volle zon zitten ga dan gewoon binnen zitten. Net zo lekker en de show is daar precies hetzelfde.

   
 2. Eens iets out of the box maar wel een leuke ervaring.Wij hebben met zijn vieren ons buikje rondgeeten met 1 fles wijn en 2 biertjes voor €100.

   
 3. Wij zijn vorig jaar november daar geweest, het was er vuil en vettig, om van de obers nog maar te zwijgen, we hebben 1 schotel genomen, hebben die met lange tanden opgegeten en zijn aan de kassa gaan betalen, nooit meer bahbahbah

   
 4. Een busticket kost € 1,30 (sencillo) enkeltje. In El Palo is er ook een nachtbus N bus. Kijkt ff bij EMT Malaga. Er ziten meer leuke restaurants in El Palo. Simpel eenvoudig en lekker.

   
 5. Hier gelunched voor mijn verjaardag in de winter. Erg leuke ervaring en vis was goed. Wat wel hinderlijk werd, omdat er geen parasols of zonbedekking meer was, dat er steeds meer meeuwen en duiven op je tafel afkwamen en op je schouder gingen zitten, door al de lege bordjes die op je tafel staan.

   
 6. Annette says:

  Een hele speciale belevenis en ook erg lekker.

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *