Museum Malaga - Russich Staatsmuseum
 
De collectie van het Russisch museum is sinds begin mei 2022 niet meer te zien in Málaga. De gemeente Málaga bekijkt de mogelijkheden om een andere expositie in het gebouw onder te brengen.

De oude tabaksfabriek, net buiten het centrum van Málaga, is het onderkomen van het Russisch staatsmuseum van Sint Petersburg. Samen met Centre Pompidou Málaga is dit museum één van de nieuwe publiekstrekkers in Málaga.

 

Van Byzantijnse kunst tot socialistisch realisme uit de Sovjet tijd

Het Russisch staatsmuseum bestaat sinds 1895. Sinds die tijd is de collectie uitgegroeid tot gigantische proporties.

Voor het museum in Málaga (Museo Ruso) is een mooie selectie gemaakt van ongeveer 100 werken. De gehele collectie bestrijkt de periode van de 15e tot de 20e eeuw. Van Byzantijnse iconen tot werk met betrekking tot het oude Sovjet tijdperk.

De museumcollectie in Málaga is samengesteld door het Russisch staatsmuseum uit Sint Petersburg. Málaga is hiermee de eerste West-Europese stad met een onderdeel van het Russisch staatsmuseum.

Russisch staatsmuseum Malaga

Bekende namen
De kunstwerken die in Málaga kunt zien zijn ondermeer gemaakt door een aantal bekende namen uit de Russchise kunstgeschiedenis. Repin, Kandinsky, Tatlin, Rodchenko en Chagall zie je terug in het museum. Maar ook werk van Konstantín Korovin, Olga Rózanova en Maksím Vorobiov.

 

Auditorium en film

Naast schilderkunst zijn er Russische films te zien in één van de drie filmzalen. In het auditorium is er regelmatig aandacht voor Russisch gerelateerd theater. De leeszaal voorziet in literatuur uit Rusland. Al met al een zeer compleet museum waar de liefhebber voor Russische kunst en cultuur zich zeker thuis zal voelen.

 

Meer te zien in de tabaksfabriek

Behalve dit museum is er meer te zien in dit grote gebouw. Ook het automuseum van Málaga is gevestigd in de oude tabaksfabriek. Wanneer je hier toch bent, is dit leuk om te combineren.

 

Openingstijden Russisch staatsmuseum Málaga

9.30 – 20.00 uur
(16 september tot en met 15 juni)

11.00 – 22.00 uur
(16 juni tot en met 15 september)

Op maandag is het museum gesloten.
1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.

 • Entreeprijzen Russisch Museum
 • vaste collectie € 6,- (incl. korting* € 3,50)
 • wisselende collectie € 4,- (incl.korting* €2,50)
 • vaste + wisselende collectie € 8,- (incl. korting € 4,-)
 • tot 18 jaar gratis toegang

* 65+, families/ groepen en studenten tot 26 jaar

Goed om te weten! Op zondag is het museum vanaf 16.00 gratis toegankelijk.

Adres: Sor Teresa Prat Avenue, 15

Bereikbaar met bus 3,15 en 16 (dichtstbijzijnde halte bus 15).
Ook goed bereikbaar op de fiets via de strandboulevard.

Voor meer informatie over dit museum, kijk op de officiële website van het Russisch staatsmuseum Málaga.

Meer musea in Málaga

 
 

3 Reacties

 1. December 2017 …Lopen is ook leuk via het bus- en het treinstation en langs het strand terug . Dit museum is een must voor de liefhebber die er naar Amsterdam gaat om in het Hermitage rond te lopen. Ik kan gerust schrijven dat dit museum interessanter is dan dat in Amsterdam . En volgens mij wisselt de collecte ook nog vaak. Heb genoten van de kleuren , ruime indeling , klein en groot werk bekende en minder bekende werken …. wat een prachtig museum … en twee dagen later het auto museum tjonge wat een collectie ook daar kan Lomans in den haah een puntje aan zuigen met al dat Adeco er bij…
  Een vette 10

   
 2. Hallo,
  Wij bezochten het museo Ruso op 28/06 vanaf 16u en we mochten de volledige collectie (inclusief beide tijdelijke tentoonstellingen) gratis bezoeken. De moeite waard. Misschien nog even vermelden dat je er makkelijk geraakt met het openbaar vervoer vanuit het centrum (bus 15 heeft de dichtste halte).

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *