park Malaga centrum

Home / Málaga bezienswaardigheden – Top 15 hoogtepunten / Parken en tuinen / Park Málaga centrum – Paseo del Parque

 

Een park voor jong en oud

Paseo del Parque loopt vanaf het historisch centrum naar de wijk Malagueta. Het begint bij Plaza de La Marina en is ongeveer 800 meter lang. Tijdens warme dagen is dit park in Málaga een perfecte plaats om in de schaduw te wandelen of om te genieten op één van de vele bankjes.

Aan de ene zijde van het park ligt het stadhuis van Málaga, het gebouw van de Banco de España en het kantoor van Universidad de Málaga (oude postkantoor). Aan de andere zijde ligt de haven van Málaga met de winkelboulevard Muelle Uno. Je loopt hier tussen een grote diversiteit aan bomen en planten uit verschillende landen. Er staan beelden van personen die belangrijk zijn geweest voor de stad Málaga en je komt er typisch Andalusisch tegelwerk tegen. In de tegelwerken zie je de wapens van alle gemeentes in de provincie Málaga terug.

park Malaga centrum

De oudere Malagueños maken graag gebruik van deze groene zone in de stad. Ze zitten lekker in de schaduw een krant te lezen en nemen samen het nieuws van de dag door.  Een kaartspel spelen of luisteren naar de radio is ook een geliefde bezigheid. De jonge Málagueños zitten hier gezellig te kletsen en natuurlijk is het een populaire plaats bij verliefde stelletjes.

Aan het einde van de promenade kijk je uit op het hoger gelegen Alcazaba. Paseo del Parque is één van de wandelgebieden in de stad waar je ongestoord kunt lopen zonder last te hebben van auto’s. Voor de kinderen is er een speeltuintje waar de ouder op het terras kunnen zitten. Tijdens feesten en evenementen zijn er regelmatig activiteiten in het openlucht theater van het park.