Picasso museum Malaga
 

Het Picasso Museum Málaga is gevestigd in het mooie Palacio Buenavista, niet ver van het geboortehuis van Picasso. Zonder twijfel het bekendste museum van Málaga dat dagelijks een grote hoeveelheid bezoekers mag ontvangen.

 

Werken van Picasso in Málaga

Het Picasso museum in Málaga is nog redelijk jong. Het is in 2003 geopend en mede mogelijk gemaakt door de familie Picasso. De vaste tentoonstelling bestaat voor een groot deel uit familiebezit en laat vooral werken van de eerste en laatste periode van de meester laten zien.

Picasso museum Malaga

Veelzijdig, onbekend en verrassend

De collectie is veelzijdig met schetsen, schilderijen en beelden. Veel kunstwerken in Picasso museum Málaga zijn wellicht minder bekend bij het grote publiek. De meer bekende werken van Picasso zijn vooral te vinden in het Picasso museum in Barcelona en het Picasso museum in Parijs. Het topstuk van de eigenzinnige kunstenaar, Guernica, hangt in Museo Reina Sofia in Madrid.

Desondanks blijft de collectie in Málaga erg bijzonder. In Málaga zie je een aantal stukken van Picasso welke nooit eerder in een ander museum getoond zijn. Het Picasso museum hoort mede daarom zeker thuis in het rijtje van bezienswaardigheden in Málaga.

 

 

Picasso Museum in paleis

Behalve het werk van Picasso is ook het museumgebouw erg bijzonder. Het museum zelf mag dan jong zijn, het gebouw is dat zeker niet. Palacio Buenavista is een paleis uit de eerste helft van de 16e eeuw en gebouwd op de resten van een Moors paleis. Er zijn nog altijd overblijfselen te zien uit deze periode, zoals de toren aan de oostzijde.

De eerste bewoner van het paleis was Diego Cazalla die namens de Katholieke Koningen Málaga onder zijn hoede had. Later is het nog bewoond door de graven van Buenavista.

Het paleis is gelegen in de oude Joodse wijk en ligt aan het karakteristieke straatje San Augustin. Met de komst van het Picasso museum is het gebouw prachtig gerestaureerd.

 

Archeologische vondsten

 

Picasso museum Malaga

 

In de kelder van het Picasso museum zijn resten te zien zien uit het verre verleden van de stad. Dit gaat tot ruim 3000 jaar terug. Opgravingen laten verschillende constructies zien uit de tijd van de Feniciers en de Romeinen.

 

Openingstijden Picasso museum

 

Maart tot juni
Dagelijks 11.00 – 18.00 uur

Juli tot augustus
Dagelijks 11.00 – 19.00 uur

September tot oktober
Dagelijks 10.00 – 19.00 uur

November tot februari
Dagelijks 10.00 – 18.00 uur

Tijdens Semana Santa
Dagelijks 10.00 – 20.00 uur

Handige informatie:
Adres: Palacio de Buenavista calle San Agustín 8
Website: Picasso Museum Málaga

 

Gratis naar het Picasso museum op zondag

Op zondagen is het museum de laatste 2 uur vrij toegankelijk. Tot een half uur voor sluitingstijd mag je naar binnen.

Wees op tijd, want er staat meestal een flinke rij tijdens deze vrije toegang tot het museum.

Kijk hier voor meer gratis musea op zondag

 
 

2 Reacties

  1. Hallo,
    Ik ben rolstoeler en ik zou graag het Picasso museum bezoeken. Ik vond al dat het rolstoeltoegankelijk is. We hebben een klein hondje dat evt op de schoot blijft zitten. Mag zij mee binnen?
    Alvast veel dank voor je reactie,
    vanja

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *