Het geboortehuis van de bekende kunstenaar Picasso staat in Málaga. Het huis is te vinden aan Plaza de la Merced, recht achter het standbeeld van Picasso. De woning is omgebouwd tot een klein museum waar spullen en kledingstukken van het gezin Picasso zijn te zien. Picasso is waarschijnlijk de meest bekende Malagueño, terwijl hij nog geen 10 jaar van zijn leven in Málaga heeft gewoond.

Zijn eerste 2 levensjaren heeft hij in het hoekhuis op de eerste verdieping gewoond. Daarna is de familie verhuisd naar een andere woning iets verderop in hetzelfde gebouw. Hier begon de jonge Pablo met tekenen en schilderen. Uiteindelijk is de familie Picasso vanuit deze woning vertrokken naar La Coruña en is men niet meer teruggekeerd in Málaga.

Het is leuk om het huis en de locatie te zien waar Picasso is opgegroeid, maar het is een klein museum waar je niet veel werk van de meester zal tegenkomen. Voor schilderijen uit de begin- en eind periode van Picasso kun je beter het Picasso Museum in Málaga bezoeken.

Handige informatie:
Entree:
€1,-
Openingstijden:
MA – ZO 9.30 – 20.00
Adres:
 Plaza de la Merced 15
Website: Geboortehuis Picasso