Plaza de la Merced Malaga
 

Plaza de la Merced is vooral ’s avonds erg gezellig, veel Malagueños treffen elkaar hier. Er wordt veel gebruik gemaakt van de bankjes die op dit plein staan. Overdag is er altijd een plaatsje in de zon te vinden op dit plein. Het is hier ook in het voor- of najaar erg lekker om op één van de vele terrasjes wat te eten of te drinken. Tijdens voetbalwedstrijden kan het gezellig druk zijn. De meeste cafés hebben een tv of groot scherm waar regelmatig wedstrijden op te zien zijn.

Plaza de la Merced Malaga

Bezienswaardigheden

Eén van de bezienswaardigheden staat midden op het plein, monument “Obelisco de Torrijos”. Deze obelisk is ter ere van vrijheidsstrijder generaal Torrijos en zijn medestanders geplaatst. Het was de bedoeling van deze liberale generaal om het gewelddadige regime van Fernando VII omver te werpen. Tot een staatsgreep kwam het niet. Generaal Torijos en 48 medestanders werden op 11 december 1831 op het strand van San Andrés gefusilleerd.

Deze gebeurtenis  staat ook bekend als “El fusilamiento de Torrijos” De obelisk die op 11 december 1842 werd onthuld is vandaag de dag het middelpunt tijdens verschillende culturele activiteiten en festivals.

 

Het huis waar Picasso is geboren

Kom je vanuit het historisch centrum Plaza de Merced opgelopen dan zie je links achter op het plein een beeld van Picasso op een bankje. Schuin achter het beeld van Picasso staat op de hoek het geboortehuis van Picasso. Casa Natal de Picasso kun je bezichtigen. Hier is te zien hoe Picasso vroeger woonde in zijn ouderlijk huis.