Museum Malaga gratis

Home / Malaga blog / Op zondag gratis naar een museum in Málaga

 

Wil je tijdens je vakantie in Málaga een museum bezoeken? Dan is zondag is dé dag, want dan kun je voordelig cultuur snuiven in Málaga.

Een aantal bekende musea zijn iedere zondag vanaf verschillende tijdstippen gratis toegankelijk. Dat maakt een museumbezoek in Málaga natuurlijk extra leuk!

Je kunt er een leuke museumtour van maken. Zorg wel dat je er op tijd bij bent, want gratis entree zorgt natuurlijk ook voor extra drukte.

 

CAC Málaga – hedendaagse kunst – vanaf 10.00 uur

Museum voor hedendaagse kunst Malaga

Dit museum voor hedendaagse kunst is altijd vrij toegankelijk, zo ook op zondag. Vanaf 10.00 uur kun je al naar binnen. Daarmee is het museum een ideaal startpunt voor een museumtourop zondag. Let op! Dit museum is tussen 14.00 uur en 17.00 uur gesloten.

Meer over CAC Málaga

 

Alcazaba Málaga – vanaf  14:00 uur

Alcazaba Malaga - vakantie reisgids

Vanaf 14:00 uur betaal je geen entree bij dit openluchtmuseum. Wandel door het Moorse fort en geniet van mooie uitzicht.

Meer over het Alcazaba in Málaga

 

Centre Pompidou Málaga – vanaf 16.00 uur

Centre Pompidou Malaga

Centre Pompidou Málaga is begin 2015 geopend en een ware publiekstrekker. Het museum heeft en mooie vaste collectie met moderne kunst van bekende artiesten. Centre Pompidou is te vinden in de hoek van de haven. Makkelijk te herkennen aan gekleurde glazen kubus. Op zondag is het museum vanaf 16.00 uur gratis te bezoeken.

Meer over Centre Pompidou Málaga

 

Russisch Staatsmuseum Málaga

Museum Malaga - Russich Staatsmuseum

Net buiten het centrum, ten westen van het havengebied, staat de oude tabaksfabriek. Sinds begin 2015 is een deel van de fabriek een expositieruimte van het Russisch staatsmuseum van Sint Petersburg. Er zijn werken te zien van verschillende kunstenaars uit Rusland. Vanaf 16.00 tot sluitingstijd kun je hier gratis naar binnen.

Het museum is leuk te combineren met het naastgelegen automuseum van Málaga. Bezoek ook eens de minder bekende stranden vlak achter de tabaksfabriek.

Meer over Russisch staatsmuseum Málaga

 

Carmen Thyssen museum Málaga – vanaf 17:00 uur

Carmen Thyssen museum malaga -vakantie Malaga

Om 17:00 uur zet het Carmen Thyssen Museum haar deuren open voor het grote publiek. Het museum heeft een bijzondere collectie schilderijen. Vooral Andalusische landschappen en typische taferelen uit Zuid Spanje staan centraal.

Lees verder over het Carmen Thyssen museum

 

Picasso Museum Málaga – laatste 2 uur

Picasso museum Malaga - vakantie Malaga

Vanaf 2 uur voor sluitingstijd loop je ook gratis naar binnen bij het bekendste museum van Málaga. De openingstijden verschillen per seizoen, bekijk hier de openingstijden van het Picasso museum.

Wil je weten wat onze favoriete musea in Málaga zijn? Lees het hier: Top 5 musea Málaga

Alle bekende musea in Málaga

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *