Musea Malaga reisgids

Home / Malaga blog / Musea Malaga – Onze 8 favorieten!

 

Wat zijn de leukste of meest interessante musea van Málaga? Zeker geen gekke vraag wanneer je weet dat je in Málaga kunt kiezen uit meer dan 25 musea in alle soorten en maten.

Om de keuze tijdens je bezoek aan Málaga wat makkelijker te maken, hebben we onze 8 favorieten voor je op een rijtje gezet.

1. Picasso Museum Málaga

Picasso museum Malaga - vakantie Malaga

Het Picasso museum is het bekendste museum van de stad. De wereldberoemde kunstenaar werd in Málaga geboren. Mede dankzij de familie Picasso is er sinds 2003 een Picasso museum in Málaga. Het museum laat een interessante collectie zien van zijn werk. Het gebouw op zich (Palacio Buenavista) is al een bezoek waard.

2. Centre Pompidou Málaga

Pompidou museum Malaga

In de moderne haven van Málaga (die sowieso een bezoek waard is) vind je Centre Pompidou Málaga. De kleurrijke kubus is een echte blikvanger. De liefhebber van moderne kunst kan ik 3 zalen genieten van heel divers werk van verschillende kunstenaars.

3. Carmen Thyssen Museum Málaga

Museum Carmen Thyssen Malaga - musea malaga

De liefhebber van Andalusië kan hier zijn/haar hart ophalen. In het Carmen Thyssen Museum kun je prachtige schilderijen zien, met landschappen en taferelen in het zuiden van Spanje. De collectie, van barones en voormalig miss Spanje Thyssen-Bornemisza, bestaat uit werken die zijn gemaakt tussen de 17e en 20e eeuw. Naast de vaste collectie zijn er regelmatig wisselende exposities.

4. Automuseum Málaga

Automuseum Malaga - vakantie Malaga

Autoliefhebber of niet, dit automuseum in Málaga is echt verrassend! In een deel van de oude tabaksfabriek staan ongeveer 90 auto’s in allerlei soorten en maten, de oudste komt uit 1897. De jongere modellen zijn vooral excentriek. Naast auto’s kun je in het museum een collectie met vintage mode uit de 20e eeuw zien.

5. Museo de Málaga

Museo de Malaga - Museum van Málaga

Eén van de nieuwste musea midden in Málaga centrum en nu al zeer populair. En dat is zeker niet alleen vanwege de gratis toegang. In het oude prachtig gerestaureerde douanegebouw komen 2 musea samen. Het museum voor schone kunsten en het archeologisch museum van Málaga. Kortom, Museo de Málaga is absoluut een bezoek waard!

6. Revello de Toro museum

Revello de Toro - Museum Malaga

De kunstschilder Revello de Toro is net als Picasso in Málaga geboren. Het museum van deze nog in leven zijnde kunstenaar is echt verassend en wat minder bekend.

De portretten, voornamelijk van dames, zijn van grote klasse. Revello de Toro blijkt een tovenaar met witte tinten!

Het museum is gevestigd in een mooi historisch pand vlakbij de kathedraal.

7. Museum voor hedendaagse kunst (CAC Málaga)

Museum voor hedendaagse kunst Malaga

Meer een liefhebber van moderne hedendaagse kunst? Bezoek dan Centro de Arte Contemporáneo, ofwel het museum voor hedendaagse kunst in Málaga. De wisselende exposities in dit gratis museum zijn erg uiteenlopend. Fotografie, schilderijen, bijzondere kunstwerken, je kunt er van alles tegenkomen.

Tip! De omgeving van dit museum (Soho Malaga) is nog steeds in ontwikkeling. Loop zeker eens een rondje door deze wijk wanneer je van urban-art houdt.

8. Russisch Staatsmuseum Málaga

Russisch museum Malaga - reisgids malaga

Naast het automuseum in dezelfde oude tabaksfabriek vind je een dependance van het Russisch staatsmuseum van Sint Petersburg. De museumcollectie bestaat uiteraard uit Russische kunst. Bekende namen uit de Russchise kunstgeschiedenis zoals Kandinsky, Tatlin, Rodchenko en Chagall kom je tegen in dit museum.

Tip!

Wil je niet zoeken naar deze musea in Málaga én de mooiste bezienswaardigheden makkelijk terug vinden? Met de Beleef Málaga reisgids heb je alles bij de hand. Vol met tips, restaurants en een handige plattegrond mét stadswandeling.

Bestel nu je Beleef Málaga reisgids

 
 

2 Reacties

 1. Kimberley Bruijn says:

  Beste heer/vrouw,

  Ik ga aanstaande zondag naar Málaga en vroeg mij af of er iets bestond zoals een museumkaart. En is er een mogelijkheid op studentenkorting bij vertoning van studentenkaart?

   
  • Beste Kimberley,
   Bedankt voor je bericht. Málaga heeft inderdaad een museumkaart (Málaga Pass) Je moet wel redelijk wat musea bezoeken om deze eruit te halen. Als student krijg je sowieso bij de meeste musea in Málaga korting op vertoon van je studentenkaart. Ook bij een Nederlandstalige fietstour krijg je als student korting. Verder is het goed te weten dat een aantal musea op zondag na het middaguur gratis toegankelijk zijn. Alvast veel plezier in Málaga 😉
   Groetjes Gerard en Jacqueline

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *