Museo de Malaga - Museum van Málaga
 

Het Museum van Málaga (Museo de Málaga) is gevestigd in het oude douanegebouw van de stad (Palacio de la Aduana). Dit grote neo-klassieke gebouw uit de negentiende eeuw is geheel gerenoveerd en omgebouwd tot museum.

In het gebouw, met een oppervlakte van ruim 18.000m², komen twee musea samen. Museo de Bellas Artes (museum voor schone kunsten) en het archeologisch museum van Málaga.

Patio principal del Museo de Málaga.

Geplaatst door Museo de Málaga op vrijdag 9 december 2016

 

Schone kunsten in Museo de Málaga

De afdeling schone kunsten van Museo de Málaga heeft een collectie van ongeveer 2.000 kunstwerken. Het geheel wordt beschouwd als één van de grootste collecties van de negentiende-eeuwse schilderkunst in Spanje. Een klein deel (meer dan 200 werken) is als vaste collectie te zien voor het grote publiek.

Uitgebreide collectie

De collectie is heel divers met schilderijen en beelden van kunstenaars als Luis de Morales, Luca Giordano, Murillo, Antonio del Castillo, Alonso Cano, Ribera, Velazquez, Vicente Carducho, Goya, Pedro de Mena, Zurbarán. Uiteraard is er ook werk van Pablo Picasso te zien.

De vaste collectie is onderverdeeld in drie blokken: historische werken van de San Telmo Academie voor Schone Kunsten; werk in bruikleen van het Prado Museum en  Reina Sofia Nationaal Museum en kunstcentrum, kunstwerken van particuliere eigenaren en voormalige musea.

Museo de Malaga - Museum van Malaga

Eén van de bekende werken, uitgeleend door het Prado Museum uit Madrid, is Anatomía del corazón van Enrique Simonet

Archeologisch musem

Balaustrada principal del Museo de Málaga.

Geplaatst door Museo de Málaga op vrijdag 9 december 2016

 

Liefhebbers van archeologie kunnen in Museo de Málaga hun hart ophalen. Met maar liefst 15.000 grote en kleinere archeologische vondsten is het aanbod groot. Ruim 2.000 van deze objecten zijn permanent te zien voor het publiek. Alles wat je ziet bij deze expositie is gevonden in Málaga stad en de gelijknamige provincie.

Het museumgebouw (Palacio de la Aduana)

Museo de Malaga - Museum van Malaga

Behalve de indrukwekkende collectie is het museum gebouw zelf ook de moeite waard. Sinds de negentiende eeuw heeft het gebouw meerdere bestemmingen gehad.

Oorspronkelijk deed het gebouw dienst als dounegebouw. In deze tijd stond het gebouw aan de rand van de haven. Later is het deel waar je nu door het park kunt wandelen drooggelegd. Na een tabaksfabriek en en het gebruik door het bestuur van Junta de Andalucia is het nu Museo de Málaga. De renovatie en verbouwing heeft jaren geduurd, maar is absoluut een prachtige aanwinst voor museumstad Málaga

Openingstijden Museo de Málaga

In het zomerseizoen (van 15 juni tot en met 15 september) dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 – 15.00 uur.

Buiten het zomerseizoen:

Dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 – 20.00 uur.

Zondagen van 9.00 tot 15.30 uur.

Gesloten op maandagen en op 24, 25 en 31 december, 1 en 6 januari, 1 mei.

 

Handige informatie

Entree: Bezoekers uit EU gratis (buiten EU € 1,50)

Adres: Calle Cortina del Muelle/  Plaza de la Aduana (ook aangegeven op onze stadskaart van Málaga)

Online: Facebook

 

 
 

2 Reacties

  1. Een fraaie oase van rust in een toeristisch Malaga. Bovendien een deels fraaie collectie schilderijen. Ook de archelogische afdeling is niet te versmade. En dat alles gratis voor Inwoners van de EU.

     
  2. Hedwige Van Wouwe says:

    Fantastisch museum. Mooi, fris, open en rustig opgebouwd. Prachtig gebouw, mooie collectie. Wat een ontdekking!

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *