Stranden Malaga open

Home / Malaga blog / Naar het strand in Malaga? Bekijk de actuele situatie per strand

 

Zijn de stranden wel of niet open in Málaga? Het is één van de meest gestelde vragen rondom de coronamaatregelen in Málaga. Het korte antwoord is ja, op het moment van schrijven zijn de stranden in Málaga open.

Laatste update: 6 juli 2020

Stranden wel of niet gesloten in Málaga/ Costa del Sol?

Wanneer een strand gesloten is (geweest) gaat het om een tijdelijke bezoekersstop. Dat wil zeggen dat de limiet van het aantal bezoekers op een strand op dat moment is bereikt. Er mogen dan geen mensen meer bij.

Extra strandwachten houden voor jou in de gaten hoeveel mensen op het bewuste strand verblijven. Fijn om te weten als je op het strand ligt. Zo weet je zeker dat er altijd een veilige afstand tussen jouw en andere strandbezoekers mogelijk is.

Metingen capaciteit per strand

Men kijkt per strand hoe de situatie is. Rondom Málaga stad liggen zo’n 15 stranden. Mocht je aankomen bij een druk strand, dan kun je eventueel een ander strand proberen. Online kan je per strand bekijken hoe druk het is. Check dit altijd even voor je vertrekt, zo ga je niet voor niks op pad.

 

Wat is de actuele situatie op de stranden van Málaga?

Op de website Aforos Costa del Sol vind je alle stranden aan de Costa del Sol. Per strand is de actuele bezetting aangeven.

Bij ieder strand zie je onder de foto de actuele bezetting in een percentage aangegeven(zie roze kader). Onder het percentage staat de datum en tijd van de laatste meting. Zo weet je precies wat je kan verwachten.

Stranden Malaga open

 

Bekijk actuele situatie stranden Malaga >>

 

Overzicht situatie stranden Costa del Sol / omgeving Malaga

De stand van zaken op de stranden aan de Costa del Sol en de omgeving van Málaga kan je ook bekijken. Hieronder vind je per de actuele capaciteit van de stranden:

Plaatsen westkant Málaga

Plaatsen oostkant Málaga

Naar het strand in tijden van corona

Bovenstaande links geven je een goed inzicht van de drukte op de stranden. Over het algemeen zijn de stranden op weekdagen rustig.

In de weekenden en op feestdagen maken meer locals gebruik van het strand. Dit zijn de dagen dat je meer drukte kunt verwachten.

Hou je verder aan de corona maatregelen die ter plaatse gelden. Veel strandplezier!

 

Hoe was je bezoek aan de stranden in Málaga en omgeving

Een strand in Málaga of omgeving bezocht in deze periode? Laat ons en andere lezers weten hoe je het hebt ervaren. Was er ruimte op het strand? Vond je het veilig? Beschrijf het onderaan de pagina bij reacties.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *