Home / Malaga blog / Eten / Ontbijt Málaga – Ontbijten buiten de deur

 

Doe precies als de Malagueños en ontbijt buiten de deur. Sla het ontbijt in de eetzaal van je hotel over en ga naar één van de vele cafés of koffiebars in Málaga.

Dompel jezelf vanaf de eerste zonnestralen lekker onder in de Andalusische sfeer.

 

Spaans ontbijt Málaga
Een Spaans ontbijt (desayuno) is over het algemeen niet uitgebreid. Staand aan de bar bestaat het ontbijt meestal uit een koffie met een klein broodje (pitufo).

Churros als ontbijt kan ook, deze gefrituurde deegstaven dompelt men graag in de koffie of chocolademelk.

 

Ontbijt Málaga

Naast traditionele koffiebars zijn er een aantal plaatsen waar wij de dag in Málaga graag beginnen.

 

Merced 14 – ontbijtje in de zon!

Ontbijten in Malaga - vakantie Malaga reisgids

Het terras in de zon aan Plaza de la Merced lokt ons regelmatig naar Merced 14. Lekker wakker worden met de eerste zonnestralen op je gezicht.
Een desayuno bestaat hier uit een belegd broodje, een koffie en vers geperste jus d’orange (zumo de naranja). En dat voor slechts 3 euro!
Oké, de bediening kan soms wat attenter, maar eenmaal lekker in het zonnetje wachten we graag wat langer.

Tips: Pitufo Catalan (tomatenpulp met Spaanse ham), pitufo atun (tonijn), pitufo mixto (kaas en ham). In plaats van een broodje: muesli met yoghurt, fruit en honing.
Adres: Plaza de la Merced

 

Bruselas – Een beetje België in de zon

Cafe bruselas Malaga

Ook Bar Bistro Bruselas is te vinden aan Plaza de la Merced. Dirk, de Belgische eigenaar, heeft hier al sinds de jaren 90 zijn eigen café met terras in de zon. Op de kaart staan verschillende ontbijtjes, met voldoende variatie in broodjes en beleg. Een heerlijke plek om de dag in Málaga te beginnen!

Tip: Even iets vragen of een leuke tip over Málaga? Vraag het aan eigenaar Dirk. Hij maakt graag een praatje in het Nederlands, maar spreekt ook Spaans.
Adres: Plaza de la Merced 16

 

La Canasta – ontbijten bij de bakker!

Ontbijt in Malaga - bakker La Canasta

Deze bakkerij aan Plaza de la Constitucion heeft overheerlijke broodjes en zoetigheden. Boven de bakkerij is een kleine ruimte waar je kunt ontbijten en lunchen.
Op de uitgebreide kaart staan sandwiches, belegde broodjes en gebakjes. Lekker met een koffie, thee of vers geperste jus d’orange.

Tips: Liever een bruin broodje met granen? Bestel een pitufo cereales.
Druk op het knopje aan de wand en de bediening komt je bestelling opnemen. Tegenover de markt heeft La Canasta een winkel met een groter restaurant. Bij La Canasta kun je ook lekkere verse broodjes meenemen. Probeer eens de empanadilla de 
polo als tussendoortje, lekker!
Adres: Plaza de la Constitución

 

Bar Jamon – tussen de locals

Ontbijt Spaans Malaga - vakantie Malaga

In deze kleine bar zit je echt tussen de Malagueños. Er heerst altijd een gezellige drukte in de ochtend. Een normaal ontbijtje kost hier ongeveer € 3,75. Je krijgt dan een lekker belegd broodje naar keuze, verse jus d’orange en een opvallend grote koffie (café doble).

Tip: Ook lekker om ’s middags of ’s avonds binnen te lopen voor een tapashapje. Even verderop is ook bar La Tranca een aanrader. Beide zijn leuke barretjes met veel locals en gelegen buiten de ‘toeristische loop’.
Adres: Calle Carreteria

 

Noviembre – lekker wakker worden

Malaga ontbijt - reisgids Malaga vakantie

Restaurant Noviembre heeft een originele en creatieve inrichting. De kaart bestaat grotendeels uit verse en biologische producten. Tot op heden zijn we alleen bekend met het ontbijt van dit restaurant, en dat valt bij ons prima in de smaak. Er is keuze uit verschillende ontbijtmenu’s vanaf ongeveer 3 euro. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit broodjes, yoghurt, sandwiches en croissants met verse sapjes, koffie of thee. Een zwaarder ontbijt met eieren en bacon is ook mogelijk.

Tip: Er zijn ruime tafels en er is een goede Wifi verbinding. Handig wanneer je langer op internet wilt werken. Studenten en jonge ondernemers maken er dankbaar gebruik van.
Adres: Calle Álamos 18 

 

Heb jij ook een leuke tip waar je lekker kunt ontbijten in Málaga? Laat het ons weten!

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *