Cafe bruselas Malaga
 

De naam Bruselas is uiteraard niet toevallig. Na een carrière als (top) kapper begon de Belg Dirk De Witte in de jaren 90 aan een nieuwe uitdaging in Málaga. Hij opende Bruselas, vlak naast het geboortehuis van Pablo Picasso.

Dirk was één van de eerste met een bruin café aan Plaza de la Merced. Gewaagd, want in die tijd was het plein een stuk minder aantrekkelijk dan tegenwoordig.

Begin de dag in de zon

Cafe bruselas Malaga

Met een terras waar je de eerste zonnestralen van de dag oppikt, is Bruselas een perfecte locatie om de dag in Málaga te beginnen. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op Plaza de la Merced een de rug van Picasso (beeld).

Onder het genot van een pitufo (klein belegd broodje), een verse jus d’orange of koffie zie je het leven in Málaga op gang komen.

Samen met zijn vrouw, dochter en het overige personeel zorgt Dirk voor een lekker ontbijtje. Naast de bekende pitufos biedt de kaart van Bruselas vele andere keuzes met diverse soorten broodjes en beleg.

Zonnig terras

Het mooie van Plaza de la Merced is dat het de hele dag in de zon ligt. Zo ook het terras van Brusselas. Daarmee is het ook een prima plek voor een drankje in de middag. Heb je tijdens de vakantie zin in een Belgisch biertje, dan zit je hier goed. Bruselas schenkt verschillende Belgische bieren.

Naast toeristen zie je bij Bruselas dagelijks vaste Spaanse klanten terug voor een ontbijtje, een bakje koffie, een drankje of een klein hapje.

Cafe bruselas Malaga

Tijdens de zwoele avonduren is het ook goed toeven aan Plaza de la Merced. De mix van straatartiesten, lokale bevolking, studenten en toeristen zorgt voor een gezellige en levendige sfeer.

Adres: Plaza de la Merced 16

 
 

One Comment

  1. Toptent! Onze stamkroeg tijdens ons korte verblijf in Malaga. 3 avonden op het terras gezeten.Veel Malaguenos ontmoeten elkaar hier en genieten van de ijskoude Cruzcampo. Prachtig uiticht over Plaza Merced waar continue iets te zien is.

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *