Malaga strand - fietsen stranden

Home / Malaga blog / Málaga strand – De leukste stranden van Málaga

 

Een stad met strand, Málaga is zo’n stad! En Málaga heeft niet zomaar één strand. Aan beide kanten van het centrum zijn er bij elkaar ongeveer 15! te vinden. Een mooie afwisseling op alle bezienswaardigheden.

De stranden van Málaga zijn schoon, hebben vaak voldoende voorzieningen en liggen op loop- of fietsafstand ten opzichte van het centrum.

De stranden aan de oostkant zijn iets bekender dan die aan de westkant. Het bekendste is het stadsstrand van La Malagueta. Hieronder vind je alle stranden van de stad Málaga.

Haal alles uit je vakantie, neem je reisgids mee!

Reisgids Malaga

 

Málaga strand oostkant

Stranden vanaf de haven van Málaga in oostelijke richting. Als je de fietsroute langs de kust van Málaga volgt, dan kom je onderstaande stranden allemaal tegen.

 

La Malagueta – stadsstrand

Málaga strand - vakantie Málaga

Op slechts 10 minuten lopen van Plaza de la Marina kom je het strand van La Málagueta al tegen. De korte afstand vanuit het centrum en de gezellige route langs de winkels in de haven, maken dit tot een goed bezocht stadsstrand. Helaas ligt dit strand, door nabij gelegen hoogbouw, in de namiddag deels in de schaduw.

 

Playa La Caleta – lang en breed

Malaga strand - stranden Malaga

Naast het strand van de wijk La Malagueta komt het strand La Caleta. Het strand is ruim een kilometer lang en het breedste strand zo dicht bij de stad. Op de naastgelegen de boulevard staan verschillende fitness apparaten voor openbaar gebruik. Bij chiringuito La Caleta playa kun je genieten van een lekkere lunch.

 

Baños del Carmen – het oude paviljoen

strand malaga banos del carmen- vakantie reisgids Malaga

Geen groot strand, maar Baños del Carmen is wel het vermelden waard. Dit is een authentiek stukje Málaga. Het oude paviljoen staat er al sinds het begin van de 20e eeuw. Helaas is het behoorlijk vervallen, maar het blijft een unieke plaats om even lekker te relaxen. Vanaf het terras kijk je heerlijk uit over de zee richting Málaga centrum.

 

Strand Pedregalejo – heerlijke sfeer!

Malaga strand - stranden in Malaga

Na het ‘bos’ en de oude camping van Baños del Carmen, kom je uit in Pedregalejo. Het voormalige vissersplaatsje ligt op ongeveer 5 kilometer van het stadscentrum. Er is voornamelijk laagbouw en het heeft een dorps karakter. De verschillende strandjes zijn hier komvormig, klein en knus. In een mix van authentiek visrestaurantjes, hippe bars en leuke terrasjes is het hier aangenaam vertoeven.

 

Strand El Palo – visrestaurants

Malaga strand - El Palo

Vanaf Pedregalejo bereik je over dezelfde boulevard de visserswijk El Palo. Door de vele taalscholen in deze omgeving kom je hier veel buitenlandse studenten tegen.

Geniet bij één van de vele visrestaurants van verse vis. Het bekendste visrestaurant is El Tintero.

Andere bekende stranden bij El Palo zijn El Dedo aan het einde van de boulevard en El Candado net voorbij de jachthaven.

 

Peñon del Cuervo – rots van de raaf

Malaga strand _ Penon del Cuervo

Het kleine strand met de 12 meter hoge rots is geliefd bij jonge Malagueños. Regelmatig zijn er feestjes, de zogenaamde moragas waarbij iedereen wat te eten en drinken meeneemt naar het strand. Er zijn verder weinig voorzieningen. De nabij gelegen cementfabriek maakt behoorlijk wat lawaai. Vooral op weekdagen geeft dit de nodige geluidsoverlast. Desondanks blijft Peñon del Cuervo een mooi plaatje.

 

Cala del Moral – rustige plaats

Malaga strand Cala del Moral - vakantie

Cala del Moral is eigenlijk geen Málaga meer. Deze plaats valt onder het naastgelegen Rincon de la Victoria valt. De brede stranden van Cala del Moral staan bekend als één van de schoonste in de buurt van Málaga. Misschien komt dit mede door de bezetting. Over het algemeen is het hier redelijk rustig.

De oude spoortunnel door de rots aan het einde van de boulevard brengt je bij de plaats Rincon de la Victoria. Ook hier kun je brede stranden vinden.

 


 

Málaga strand westkant

Stranden vanaf de haven van Málaga in westelijke richting.

 

Málaga strand San Andrés

Strand Malaga

Het eerste strand naast de haven is, zoals de hele westkant, veel rustiger met toeristen. In de maand augustus en in het weekend is Playa San Andrés vooral druk met Malagueños uit de wijken achter het strand.

Vanwege de executie van Generaal Torrijos en zijn mannen in 1831, is het strand historisch gezien een belangrijke plaats in de geschiedenis van Málaga.

 

Playa de la Misericordia

Malaga strand - kinderen- vakantie

Playa de la Misericordia is een fijn en ruim strand met goede voorzieningen. Er zijn hier opvallend veel speeltoestellen voor kinderen. Aan het einde van de boulevard is zelf een klein waterparkje. De strandboulevard is lekker breed en ruim 2 kilometer lang.

Een aanrader is Restaurante Gutierrez Playa, met name de cigales a la plancha (gegrilde kreetjes) zijn een aanrader! Je kunt er heerlijk op het terras zitten vlakbij het water.

 

Meer stranden aan de westkant

Na Playa de la Misericordia kom je richting van Torremolinos nog een paar stranden tegen:

 

Málaga strandtips

 • wil je alle stranden zien? Fiets over de autovrije boulevard! Er is een fietsverhuur in Málaga centrum.
 • laat nooit je spullen onbeheerd op het strand liggen
 • proef de ‘espetos de sardinas‘. Echt een specialiteit langs deze kust. De sardines worden aan het strand op kleine bootjes gegrild.
 • kijk hier voor meer Málaga strand: overzicht stranden in Málaga

 

© fotos: beleefmalaga.nl – Gerard van de Werken

 

 
 

4 Reacties

 1. heb er 6 jaar gewoond, mooie herinneringen roept deze site op

   
  • Beleef Malaga says:

   Leuk om te lezen! Mocht je leuke tips hebben, ze zijn altijd welkom!

    
 2. H Brugmans says:

  Ziet geweldig uit. Gaan wij zeker bezichtigen eerstdaags.

   
  • Beleef Malaga says:

   De stranden zijn prima in Málaga, en lekker dichtbij de stad. Veel plezier!

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *