Strand Malaga - La Malagueta
 

Het strand bij La Malagueta is, vanaf het centrum van Málaga gezien, het dichtstbijzijnde strand. Het stadsstrand hoort bij de gelijknamige wijk Malagueta waar je ook de stierenvechtarena van Malaga kunt vinden. Als afwisseling op alle bezienswaardigheden in Málaga is dit een heerlijke plaats om even uit te waaien of om een verfrissende duik te nemen.

In de zomer is het tijdens de weekenden wat drukker op dit strand. De bewoners van de wijk La Malagueta genieten op zaterdag en zondag graag met de hele familie van het lekkere weer. Compleet met tafeltjes, stoeltjes en koelboxen die gevuld zijn met lekkere hapjes. Toch is het strand niet te vergelijken met de overvolle toeristische stranden langs de costa’s. Het is vooral een gezellige mix van lokale bevolking en mensen die een bezoek aan de stad brengen.

Op het strand van La Malagueta zijn verschillende strandrestaurants (chiringuitos) waar je kunt genieten van tapas, visgerechten en typische zomerse drankjes. Bij de meeste chiringuitos worden ook de typische espetos de sardines gegrild. Langs de boulevard zijn verschillende grasheuveltjes aangelegd waar je lekker in de schaduw onder de palmen kunt gaan zitten.

Strand op loopafstand van het centrum

Het strand van La Malagueta kun je vinden ten Oosten van de haven. Vanaf Plaza de la Marina, waar het toeristenbureau staat, is het slechts 10 minuten lopen. Wanneer je de promenade van Muelle Uno afloopt in de richting van de vuurtoren, kom je als eerste dit stadsstrand tegen.

 
 

2 Reacties

  1. is er nog strandstoel/ligbedjes verhuur in Oktober op strand van malaga

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *