Strand Malaga - Pedregalejo
 

Dit strand in Malaga hoort bij de gelijknamige wijk Pedregalejo. Van oudsher is deze wijk een oude vissersplaats, maar inmiddels wordt het gezien als een wijk van Málaga. Het strand van Pedregalejo bestaat voornamelijk uit allemaal kleine strandjes naast elkaar. Pedregalejo is een absolute aanrader tijdens je vakantie in Málaga!

Jabegas Pedregalejo - Vakantie Malaga

Dorps karakter met kleine stranden

Op knusse stranden van Pedregalejo zie je nog veel authentieke bootjes liggen. Ze werden vroeger door de plaatselijke vissers gebruikt. Tegenwoordig zijn de klassieke jabegas vooral in gebruik tijdens roeiwedstrijden.

In de loop der jaren zijn er veel restaurantjes en barretjes aan de boulevard bijgekomen. Het dorpse karakter is gebleven en er is voornamelijk laagbouw. Hoge flats zie  je hier niet. Je komt hier nog veel lokale bevolking tegen die op de boulevard gezellig met elkaar kletsen, wat eten of een krantje lezen.

Langs de boulevard liggen allemaal kleine strandjes. Het zijn allemaal eigenlijk allemaal kleine baaitjes. Door de kleinschaligheid blijft het overzichtelijk. Een ideaal strand om met kinderen heen te gaan. Er zijn prima voorzieningen. Bij de verschillende visrestaurants kun je heerlijke vis eten. Vooral de Espetos de Sardines (gegrilde sardines) smaken goed en zijn hier niet duur. Veel mensen die vanuit het stadscentrum Pedregalejo bezoeken zijn verrast door kleinschaligheid en de andere sfeer vlakbij de grote stad Málaga. Wat ons betreft is Pedregalejo een aanrader tijdens een stedentrip naar Málaga.

 

Hoe kom je in Pedregalejo?

Wie graag een stuk wil wandelen, de route is helemaal vlak maar wel in de volle zon. Het is ongeveer 50 minuten lopen vanaf de haven. Loop via de haven en de winkelpromenade Muelle Uno naar het strand van La Malagueta. Blijf vanaf daar continue de boulevard langs het strand volgen.

Fietsen naar Pedregalejo
De makkelijkste manier is een fiets huren in het centrum. Het gaat sneller en je vangt tijdens het fietsen langs zee een beetje wind op. Dit duurt ongeveer 20 minuren. Je fiets over de vlakke wandelboulevard vanaf de haven langs La Malagueta in Oostelijke richting. Na het ‘bos’ van de oude camping Baños del Carmen kom je in Pedregajelo aan. Het leuke van een fiets is dat je eventueel door kan fietsen naar El Palo en de stranden van Cala del Moral.

 

 
 

8 Comments

          Reactie of vraag

          Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *