Strand Malaga - Pedregalejo
 

Dit strand in Malaga hoort bij de gelijknamige wijk Pedregalejo. Van oudsher is deze wijk een oude vissersplaats, maar inmiddels wordt het gezien als een wijk van Málaga. Het strand van Pedregalejo bestaat voornamelijk uit allemaal kleine strandjes naast elkaar. Pedregalejo is een absolute aanrader tijdens je vakantie in Málaga!

Jabegas Pedregalejo - Vakantie Malaga

Dorps karakter met kleine stranden

Op knusse stranden van Pedregalejo zie je nog veel authentieke bootjes liggen. Ze werden vroeger door de plaatselijke vissers gebruikt. Tegenwoordig zijn de klassieke jabegas vooral in gebruik tijdens roeiwedstrijden.

In de loop der jaren zijn er veel restaurantjes en barretjes aan de boulevard bijgekomen. Het dorpse karakter is gebleven en er is voornamelijk laagbouw. Hoge flats zie  je hier niet. Je komt hier nog veel lokale bevolking tegen die op de boulevard gezellig met elkaar kletsen, wat eten of een krantje lezen.

Langs de boulevard liggen allemaal kleine strandjes. Het zijn allemaal eigenlijk allemaal kleine baaitjes. Door de kleinschaligheid blijft het overzichtelijk. Een ideaal strand om met kinderen heen te gaan. Er zijn prima voorzieningen. Bij de verschillende visrestaurants kun je heerlijke vis eten. Vooral de Espetos de Sardines (gegrilde sardines) smaken goed en zijn hier niet duur. Veel mensen die vanuit het stadscentrum Pedregalejo bezoeken zijn verrast door kleinschaligheid en de andere sfeer vlakbij de grote stad Málaga. Wat ons betreft is Pedregalejo een aanrader tijdens een stedentrip naar Málaga.

 

Hoe kom je in Pedregalejo?

Wie graag een stuk wil wandelen, de route is helemaal vlak maar wel in de volle zon. Het is ongeveer 50 minuten lopen vanaf de haven. Loop via de haven en de winkelpromenade Muelle Uno naar het strand van La Malagueta. Blijf vanaf daar continue de boulevard langs het strand volgen.

Fietsen naar Pedregalejo
De makkelijkste manier is een fiets huren in het centrum. Het gaat sneller en je vangt tijdens het fietsen langs zee een beetje wind op. Dit duurt ongeveer 20 minuren. Je fiets over de vlakke wandelboulevard vanaf de haven langs La Malagueta in Oostelijke richting. Na het ‘bos’ van de oude camping Baños del Carmen kom je in Pedregajelo aan. Het leuke van een fiets is dat je eventueel door kan fietsen naar El Palo en de stranden van Cala del Moral.

 

 
 

8 Reacties

 1. De stranden bij Pedregalejo zijn echt mooi! Wij hebben een fiets gehuurd in Malaga en hebben meerdere keren langs het water gefietst en diverse standen bezocht. Echter op de zondag is het hier zo druk, dat er geen plekje vrij was bij de restaurants en alle bedjes vol zijn. Ook het fietsen is dan lastig(er). Verderop na Palo werd het rustiger. Op doordeweekse dagen geen enkel probleem om een bedje aan de waterkant te krijgen (2 bedjes 1 parasol €10) en heerlijk eten! Top locatie en leuke fiets/wandelroute.

   
  • Hola Bianca,
   Bedankt voor je reactie en goed te lezen dat jullie zo hebben genoten van de stranden en het fietsen in Málaga. In de weekenden is het inderdaad wat drukker. De Spanjaarden genieten dan graag op het strand van hun vrije dag. Op weekdagen is er meer ruimte op zowel het strand als op de boulevard. Voor wie wat meer rust zoekt, zijn deze dagen meer aan te raden om te gaan fietsen.
   Groetjes Gerard Gerard en Jacqueline

    
 2. En kun je zeggen hoe het is rond kerst; zijn er dan nog restaurantjes/cafeetjes geopend?

   
 3. Wij : Ouder echtpaar zijn vanuit Caleta de Velez met de bus naar Malaga gegaan.
  1 uur met de bus voor een paar euro,
  Daar aangekomen fiets gehuurd dichtbij busstation.(aan de overkant)
  Via de haven en vuurtoren gefietst naar Pedregaleo en Palo,
  Daar heerlijk geluncht. En wat rondgelopen .Half 6 weer terug met de bus.(Geen last van parkeren)
  Aanrader.

   
 4. Al meer dan 20 jaar kom ik naar malaga op vakantie en nu pas even gestopt om af te koelen in Perdregalejo.. Fantastisch strandje, heerlijk gezwommen bij zonsondergang en lekker gegeten.. een aanrader…

   
  • Hoi Veronique, Altijd leuk om te lezen dat zelfs mensen die bekend zijn in Málaga nog iets nieuws ontdekken via Beleef Málaga 🙂 Pedregalejo blijft een fijn stukje Málaga 😉
   Groepjes Gerard & Jacqueline

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *