Malaga restaurant Pedregalejo - reisgids Malaga

 

Pedregalejo is een wijk die grotendeels aan het strand ligt. Ten oosten van het centrum hangt een lekker lokaal en ongedwongen sfeertje.

Langs de boulevard zijn nog veel authentieke visrestaurantjes te vinden, maar ook hippe bars en (tapas) restaurantjes. Pez Tomillo is er één van. Nog redelijk nieuw, maar wat ons betreft een leuke aanvulling in Pedregalejo!

 

Eten en drinken aan zee

 

Malaga restaurant - tapas, eten en drinken

 

Het restaurant is makkelijk te vinden. Het ligt aan het begin van Pedregalejo naast scheepswerf Astilleros Nereo. Een mooie locatie aan zee waar je lekker kunt eten en drinken. Bijvoorbeeld na een flinke wandeling of een fietsritje vanuit Málaga centrum.

 

Eten en drinken Malaga - vakantie

 

Vanaf het terras kijk je direct uit op zee. Het interieur van het restaurant is een leuke warme mix van beton, hout en kleurrijke tegels. Ruim opgezet met centraal een grote (cocktail)bar.

Op het grote dakterras heb je een mooi uitzicht over zee. Wanneer het open is, een geweldige plek om even lekker te loungen.

 

Tapas en salades met twist

Pez Tomillo heeft een leuke kaart waarvan het grootste gedeelte uit tapas bestaat. Bekende tapas krijgen een eigen twist en komen niet alleen specifiek uit Málaga.
Zoals de flamenquín uit Córdoba met gebakken uitjes, smullen!

 

Malaga eten en drinken - restaurant Pedregalejo

 

Apart is de carbón de bacalao. Kabeljauw met een korstje van inktvis inkt. In eerste instantie lijkt het een beetje op steenkool (carbón). Of het ook lekker is? Daar verschillen de meningen over. De kleur blijft in ieder geval bijzonder.

Er is keuze uit kleine porties (tapas) of grote porties (plato/racion).

Als gerecht voor 2 personen staat de risotto met courgette en truffel op de kaart.

 

Salades

Naast tapas heeft Pez Tomillo een paar smakelijke salades op de kaart staan. Onze favoriet is de salade met kumato tomaten, basilicum en mozzarella.

 

Eten en drinken Malaga

 

Wil je alleen even wat drinken met daarbij een klein hapje? Kies dan voor para picar (prikken) met verschillende kaassoorten, ham of paté met brood. Ook lekker als voorgerecht.

De prijzen voor tapas liggen bij Pez Tomillo iets hoger dan bij een authentieke tapasbar. Desondanks kun je hier (voor Noord Europese begrippen) ruim voldoende eten en drinken voor een schappelijke prijs.

Tapas vanaf € 2,90 euro en salades ongeveer € 8,- .

 

 

Openingstijden
Ma – Zo 12.30 uur – 02.00 uur

Bereikbaarheid vanuit Málaga centrum
Wandelen (50 minuten) of fietsen (25 minuten) Kijk hier voor de route

Bus 3 of 11 vanaf Paseo del Parque (20 minuten) Kijk hier voor de haltes

Taxi, adres Paseo del Pedregal 1 (Astilleros Nereo)

 

Adres: Paseo del Pedregal 1 – Pedregalejo (zie plattegrond)
Website: Pez Tomillo

 

Heb je dit restaurant bezocht?

Help andere bezoekers van Beleef Málaga en deel hieronder je ervaring.

 

 
 

One Comment

  1. Ik kom al een paar jaar in Pedregalejo en dit restaurant trol vorig jaar mijn aandacht. De inrichting en aankleding zorgt ervoor dat je je gelijk in een gezellige sfeer waant. Later ontdekte ik het dakterras, waar we laat in de avond nog een keer zijn beland. Vanaf de buitenkant valt het dakterras minder op,maar loop vooral door naar boven! Het uitzicht, de kleurrijke aankleding en verlichting maken dit tot een super locatie om lekker op het gemakje te genieten van het heerlijke eten. Veel locals, weinig tot geen toeristen. Tapas met een twist, maar overheerlijk. En de secreto íberico is echt een absolute smaakvolle aanrader!

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *