Museum Malaga - wijnmuseum
 

Museo del Vino is het wijnmuseum van Malaga en gelegen in het midden van de historische stad. Het museum geeft een indruk over de geschiedenis en de cultuur van wijnsoorten, afkomstig uit de provincie Málaga.

Geschiedenis van het wijnmuseum

Het wijnmuseum Málaga is ontstaan ​​door een wens van de lokale wijnmakers.  Zij wilden een ruimte waar de kwaliteit, het prestige en de cultuur van hun wijnen konden worden tentoongesteld. Het originele gebouw waarin het wijnmuseum is gevestigd, staat in Málaga ook bekend als het Palacio de Biedmas del siglo XVIII. Dit gebouw uit de 18e eeuw is gerestaureerd dankzij de financiering van de provincie Andalusië en de gemeente Málaga.

Rondleiding wijnmuseum Málaga

Een bezoek met gids (vooraf reserveren bij het museum) duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt ook zonder gids het museum bezoeken.
Zowel bij de rondleiding met gids als de rondeleiding zonder gids zijn inclusief het proeven van 2 wijnen. Hierbij krijg je per fase uitleg over het proeven van wijnen.

Entreekosten

De entree voor het wijnmuseum is €5,- Senioren en kinderen (onder de 18 jaar) hebben gratis toegang (exclusief proeverij). Prijs voor studenten en groepen €3,- per persoon. Wil je meer wijn proeven dan de 2 proeverijen, dan kan dit door per proeverij €1,- extra te betalen.

In het museum bevindt zich ook een wijnwinkel, je kunt er wijn proeven en wijn kopen. Daarnaast zijn er regelmatig workshops waarbij wijn centraal staat.

Handige informatie:
Openingstijden: 
MA-VRIJ 12.00 – 14.30 en 16.30 – 19.30 
Adres:
 Plaza de los Viñeros 1
Website: Wijnmuseum Málaga