Vakantie Malaga - Ijs

Home / Eten en drinken in Málaga / IJs / Casa Mira Málaga – ijs, turrón en horchata!

 

De Jeugdherinnering van iedere Malagueño

Casa Mira is de bekendste ijssalon in Málaga. Vele Malagueños zijn opgegroeid met Casa Mira als dé plaats waar je een ijsje gaat eten of waar je geniet van een fris zomers drankje. Sinds 1890 hebben verschillende generaties van de familie Mira in het bedrijf gewerkt. Het is een ambachtelijk familiebedrijf dat zich goed staande heeft weten te houden tussen de moderne ketens. De vaste kwaliteit en de smaak van de producten zal hier zeker mee te maken hebben. Een ijsje bij Casa Mira smaakt altijd!

 

Een begrip in Málaga sinds 1890

Vakantie Malaga _ Ijs

In eerste instantie was het ijs en de turrón (nougat met honing en amandelen) gewoon op straat te koop. Vanaf 1900 werd in Calle Nueva de eerste winkel geopend en in 1925 kwam er ook in Calle Larios een vestiging. Deze laatste vestiging is later overgegaan naar een ander pand in dezelfde straat. Het heeft tegenwoordig een strakke moderne uitstraling, met rondom een bar waaraan je staand je ijsje eet of  iets kunt drinken. In Calle Nueva is het interieur authentiek gebleven. Op z’n Spaans met witte tegels en vooral veel TL-verlichting. Oudere Malagueños komen hier graag, ze kunnen zitten en de inrichting voelt traditioneler aan.

 

Aanraders bij Casa Mira

Turrón ijs (nougat ijs) is het meest bekende en geliefde ijs dat Casa Mira verkoopt. Een aparte smaak, maar absoluut een aanrader! Het is naar eigen recept gemaakt en net als alle andere smaken wordt het dagelijks vers bereid in de ijssalon.

Wil je liever iets drinken, probeer dan eens een leche merengada of een horchata. Verfrissende drankjes die beide wat weg hebben van melk. De merengada is meestal wat dikker.

Ook merengada ijs is lekker, vooral met een beetje kaneel erop!

Malaga vakantie - ijs

Bestel je een ‘blanco y negro’ dan krijg je zwarte koffie uit de vriezer in combinatie met een bolletje ijs. Om het compleet te maken kun je er nog een toef slagroom bovenop krijgen.

 

Zoete repen turrón

Casa Mira verkoopt ook repen noga met amandelen en honing (turrón). Volgens het personeel van Casa Mira werd de turrón vroeger vooral verkocht om de terugloop van ijsverkoop in de winter te compenseren. Inmiddels wordt de turrón het hele jaar verkocht. Vooral door toeristen, die het vaak als een specialiteit uit Málaga zien. De oorsprong van de zoete reep ligt echter niet in Málaga maar in Jijona (de geboorteplaats van oprichter Severino Mira). De meeste grondstoffen komen nog steeds uit deze plaats in Valencia. De Spanjaarden eten de zoetigheid graag rond de kerstdagen.

 

Er zijn 2 vestigingen in het historisch centrum van Málaga, in Calle Nueva en Calle Larios.
Casa Mira is het hele jaar dagelijks geopend van 10:30 uur tot 01:00. Op vrijdag- en zaterdagnacht tot 01:30 uur.