Tapas Malaga
 

Door de ‘achteraf’ ligging kom je bij tapasbar Wendy Gamba (nog) niet zoveel toeristen tegen. Eigenlijk dus niet zo’n goed idee om de bar nu hier te vermelden 😉

Toch doen we het, want Wendy Gamba heeft een paar aanraders op de kaart waar wij steeds weer van smullen.

Het concept van deze tapasbar is inmiddels veranderd. Het is nog wel eigendom van de bar tegenover KGB die goed bekend staat.

Tapas met gamba in de hoofdrol

Wendy Gamba is een knusse tapasbar in één van de kleine straatjes van Málaga centrum. Er is een authentieke sfeert gecreëerd met lage tafeltjes en Málaga tafereeltjes aan de muur. Je kunt ook buiten in de schaduwrijke steeg aan één van de ‘plankjes’ plaatsnemen (krukken).

Tapas Malaga - tapasbar Wendy Gamba

Wendy Gamba vinden we vooral een fijne plek om even een klein (tapas) hapje tussendoor te doen, al loopt dat eerlijk gezegd meestal anders. Na de eerste bestelling smaakt het toch altijd weer naar meer. Uiteindelijk kun je er dus ook gewoon uitgebreid tapas eten.

Tapas Malaga

De naam zegt het al, de gamba staat hier centraal. Op de kaart staan dus redelijk veel tapas met gamba. Waaronder natuurlijk ook de bekende gambas al pil-pil en gambas al la plancha.

Wil je liever iets anders? Geen probleem, er staan voldoende andere tapas op de kaart.

 

Onze favoriete tapas bij Wendy Gamba

Bij vrijwel iedere tapasbar kun je ensaladilla Rusa bestellen, zo ook bij Wendy Gamba. We vinden het één van de betere in Málaga, lekker zacht van smaak en net even anders. Bij Wendy Gamba noemen ze het ensaladilla gambavanzelfsprekend mét gamba

De Mollete de chorizo is ook smullen. Een broodje uit de streek (mollete de Antequera) met warme chorizo en gekarameliseerde ui.

Probeer ook eens een hamburguesa de rabo de toro (hamburger met ossenstaart). Wij worden altijd blij van deze kleine hamburger.

Tapas Malaga

Wil je eens een ander drankje proberen? Vraag dan eens naar een Vermú de grifo, smakelijk!

 

Waar kun je deze tapasbar vinden?

Tapasbar Wendy Gamba zit op de hoek van calle Monroy en calle Fresca. Calle Monroy is een zijstraat van de grote winkelstraat calle M. Larios. Bekijk hier de exacte locatie.

 

Openingstijden tapasbar Wendy Gamba

Dinsdag tot en met zaterdag: 13.00 – 16.30 uur en 20.00 – 23.30 uur

Zondag: 13.00 uur – 16.30 uur

 

Meer eten en drinken in Málaga