Museum Malaga flameno
 

Museo de Arte Flamenco is een onopvallend gebouw in een autovrije zijstraat van Calle Alamos. Het is een klein museum dat bestaat uit 2 verdiepingen met veel informatie over de geschiedenis van de de flamenco dans en -muziek in Málaga.

Flamenco cultuur

Bij binnenkomst kom je vrijwel direct in een zaaltje met tafels en stoelen. Dit is de ruimte waar de leden van Peña Juan Breva samenkomen. Deze club, vernoemd naar de beroemde flamenco zanger Juan Breva uit Málaga, is ook de beheerder van het museum.

Rondleidingen worden met veel trots door een lid van de peña gedaan. De rondleiding is in het Spaans. Mocht je geen Spaans spreken dan geven de verschillende objecten en foto’s je toch een goede indruk van de flamenco in Málaga.

museum malaga - Flamenco museum

De eerste verdieping heeft een mooie collectie van allerlei objecten die thuis horen bij de flamenco cultuur in Málaga. Je ziet hier veel oude gramafoonspelers. Het museum heeft een grote collectie oude grammofoonplaten met flamenco muziek.

De tweede verdieping gaat wat dieper in op de historie van de flamenco in Málaga en de personen die hier een belangrijke rol in spelen. Persoonlijke bezittingen van Malagueños, die actief zijn of waren in de wereld van de flamenco, worden hier met trots getoond. Zo is er een collectie van gitaren, sjaals en jurken. Daarnaast is er aandacht voor de Panda de Verdiales, de flamenco uit de bergen rondom Málaga.

Flamenco in Málaga

Het flamenco museum is niet groot en zeker niet één van de meest bekende bezienswaardigheden van Málaga. Echter voor maar één euro krijg je toch een goede indruk van de flamenco cultuur in Málaga.

Flamenco Malaga

Wil je nog meer van de flamenco cultuur proeven? Dan kun je meestal op vrijdagavond (in hetzelfde gebouw) luisteren naar live flamenco muziek. Regelmatig is er ook een flamenco show te zien. Dit is een activiteit van de peña zelf en niet speciaal voor het toerisme opgezet. Je proeft daarom tussen de Spanjaarden, in de kelder van het gebouw, de echte beleving van de flamenco. Puur Spaans en de toegang is gratis. Mocht je in de gelegenheid zijn, informeer dan voor de zekerheid vooraf of er daadwerkelijk een activiteit is gepland op de bewuste vrijdag.

TIP:

  • Tijdens Feria de Málaga is er in de kelder van Peña Juan Breva vrijwel dagelijks live flamenco.
Handige informatie:
Entree: €1,-
Openingstijden: DI-ZO 10.00 – 17.00
Adres: calle Ramon Franquelo 4
Website: Peña Juan Breva

 

© Fotografie Beleefmalaga.nl