Flamenco show Malaga

Home / Malaga blog / cultuur / Avondje flamenco in Málaga bij Juan Breva

 

Zomaar op een vrijdagavond werd ik aangenaam verrast door een bijzondere flamencovoorstelling bij Peña Juan Breva. Ergens in een kelder in Málaga stad zag ik pure flamenco met ontzettend veel passie.

 

Flamenco vereninging Juan Breva

Deze flamenco vereniging in Málaga centrum was me bekend. Het bijbehorende museum is interessant en verschillende keren heb ik hier mogen genieten van flamenco muziek en zang.

Flamenco dans had hier nog niet eerder gezien, tot deze vrijdagavond.

 

Flamenco show

Flamenco show Malaga

De vereniging blijkt iedere vrijdagavond een openbare voorstelling voor de leden te organiseren. Hoewel je meer flamenco shows kunt zien in Málaga, is deze voor mijn gevoel vooral erg puur.

De Spaanse leden van peña Juan Breva zitten al op hun plek, terwijl de laatste buitenlanders binnendruppelen. De toeristen zijn hier (nog) duidelijk in ondertal. Je bent hier te gast bij een echte Spaanse vereniging. Het is duidelijk geen commerciële voorstelling, de entree is zelfs gratis.

 

Voor de liefhebber

Flamenco show Malaga

De Malagueños zie je vanaf de eerste klanken genieten. Een grote groep toeristen stapt na de eerste sessie al op. Ze hebben 10 minuten flamenco muziek aangehoord, maar nog geen kleurrijke jurk of danseres gezien. Daar hadden ze waarschijnlijk op gehoopt.

De achterblijvende liefhebbers weten waarom ze gebleven zijn. Niet veel later maakt een danseres haar entree. Ze is overweldigend. Een kleurrijke jurk om indruk te maken heeft ze niet nodig. Wat een passie, heerlijk!

Ruim een uur lang heb ik genoten van deze flamenco show. Tot de laatste klank was het boeiend. Hieronder krijg je een kleine indruk.

 

Waar en wanneer

Deze flamenco shows vinden plaats in de kelder van het verenigingsgebouw van de peña (calle Ramón Franquelo 4). Voor je afdaalt naar de kelder kun je eerst een drankje bestellen. Deze kun je vervolgens meenemen naar beneden.

Iedere vrijdagavond vanaf 22.30 uur is er een show. Kijk wel altijd vooraf even op de website of loop overdag even langs. Vaak hangt er bij de deur een briefje met de namen van de artiesten die ’s avond optreden. Je ziet dan ook gelijk of er dans bij is.

Voor een zitplaats moet je er op tijd bij zijn. In de bovenliggende zaal is de voorstelling ook op een scherm te volgen, maar in de kelder proef je de sfeer pas echt goed.

 

Lees hier meer over het flamenco museum in Málaga

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *