Museum Malaga illusie - reisgids Malaga
 

Het aantal musea in Málaga blijft groeien. De nieuwe aanwinst is het museum van de verbeelding. In dit museum gaat het niet alleen om kijken, maar ook om doen. Je ontdekt een beetje van de wereld rondom verbeelding en illusie. Erg leuk voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen plezier aan dit museum beleven.

Klein museum in de wijk Soho Málaga

Naast het bekende CAC museum (hedendaagse kunst) heeft de wijk Soho nu een tweede museum. Museo de la Imaginación is klein en met simpele middelen opgezet. Desondanks is het een verrassend museum in Málaga. Bij veel musea gaat het om kijken naar kunst, maar hier kun je zelf verschillende dingen uitproberen en ontdekken op het gebied van illusie.

Museum verbeelding Malaga - reisgids Malaga

Het museum is opgedeeld in twee ruimtes. De eerste ruimte heeft allerlei kleine verrassende illusies in petto. Zoals tekeningen die op het eerste gezicht niets lijken voor te stellen, maar bij het gebruik van spiegels tot leven komen. Magnetische effecten die je doen verbazen en optische veranderingen van beelden die je niet verwacht. Kinderen ontdekken zo op een actieve manier allerlei bijzondere dingen.

Zorg dat je foto’s kunt maken

Hou voor de tweede ruimte je camera of mobiel in de aanslag. Mensen die er niet bij waren zullen zich zeker een paar keer goed naar de foto’s moeten kijken. De muren zijn behangen met levensgrote afbeeldingen. Met de juiste pose voor de afbeelding lijkt het al snel of je in een bizarre, komische of een hele vreemde situatie terecht bent gekomen.
Het ziet er allemaal simpel uit, maar het staat garant voor lol en plezier zodra je de foto’s terugziet.

Ondersteboven in het museum

Verbeelding museum - reisgids Malaga

Een aantal settings zorgen voor nog meer lachsalvo’s. Zo hang je ineens ondersteboven in een badkamer of slaapkamer. Of waan je voor even een echte illusionist die mensen kan laten zweven of in tweeën kan delen.

Informatie Museo de la Imaginación Málaga

Het museum is dagelijks open van 10.00 – 22.00 uur.
Volwassenen betalen €10, kinderen tot 7 jaar mogen gratis naar binnen en kinderen tot 15 jaar €5.

Goed om te weten!

De activiteiten in de eerste ruimte behoeven soms wat uitleg. Dit is met tekst aangegeven (Engels/ Spaans). Medewerkers van het museum proberen daar waar mogelijk ook uitleg te geven in het Spaans of Engels. 

Adres museum: Calle Martínez Campos 13 (in de wijk Soho Málaga)
Website museum

Leestips!

Musea in Málaga

 Leuke dingen om te doen in Málaga voor kinderen

 

 
 

One Comment

  1. Monique Teurlings says:

    Het lijkt me een heel goed idee dat deze tentoonstelling naar Nederland komt zo dat dat veel meer mensen ervan kunnen genieten

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *