Vegetarisch restaurant Malaga

Home / Eten en drinken in Málaga / Restaurants in Malaga / Vegetarisch restaurant in Málaga El Calafate

 

Weggestopt in een piepklein straatje ligt dit verborgen juweeltje. Het is één van de weinige vegetarische restaurants in Málaga tot op heden en één van de pioniers in de stad waar gegrilde vis in alle soorten en maten natuurlijk overheerst. Maar: ook de Malagueños willen wel eens iets anders proberen en dus haakt Calafate handig op de trend naar dit anders. Het eenvoudige maar kleurrijke interieur versterkt de achtergond voor de kunst die aan de muur hangt. Ongewtijfeld zijn het vrienden van de eigenaar die dezelfde idealen zoals rust, natuur en ecologie delen.

Vegetarisch restaurant Málaga

Vegetarisch eten in Málaga

De dagmenu’s zijn interessant: voor een driegangenmenu betaalt u ca. €9 en daar eet u zich bij Calafate uw buik behoorlijk rond mee. Frequent element op het menu is de porra, een variant op de gazpacho, één die bij deze gasten veel meer in de smaak ligt: een stevige koude tomatensoep, besprenkeld met hardgekookt ei. Heerlijk! Daarnaast een interessante combinatiesoep appel en courgette. Als tweede gang vinden we in het dagmenu gerechten zoals tortilla van bloemkool en snijbiet, flamenquines van paddestoelen, ‘gehakt’balletjes van kaase ntofu, en Arabische lasagnes. Als nagrecht kunnen we volop genieten van citroenkaastaart, chocolademousse of gewoon een koffie of kruidenthee.
Eindconclusie: meer dan voldoende gegeten, smakelijk, voldoende keus, prettige en rustige bediening, geen overvol restaurant tussen de toeristen en: we hebben nóg weer een ander verborgen hoekje van Málaga leren kennen.

 

Adres: Andrés Pérez 6 (zie plattegrond)
Facebook: El Calafate vegetarisch restaurant

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *