Tapas restaurant Malaga
 

Bodega bar El Pimpi in Málaga kan als fenomeen worden beschouwd. In reisgidsen en op internet kom je dit restaurant in Málaga veel tegen.

Verschillende beroemdheden zijn je al voor geweest. De muren hangen vol met foto’s van ondermeer Picasso’s dochter Paloma, Tony Blair, de Spaanse koning Juan Carlos, Rafael Nadal en natuurlijk Antonio Banderas.

De meeste van hen signeerde één van de houten wijnvaten die als decoratie in het restaurant staan. Allen genoten van de sfeer en de lekkere tapas.

el-pimpi-malaga

De populariteit van tapas- en bodega bar El Pimpi zit misschien wel in de sfeer van het pand dat sinds de achttiende eeuw ongewijzigd is gebleven. Vanuit Calle Granada, waar de hoofdingang zit, loop je via een lange gang El Pimpi binnen. Overal kom je kunstzinnige posters tegen van stierenvechten en flamenco.

Aan de lange bar genieten de bezoekers van de heerlijke tapas met een bijbehorend drankje. Wanneer je voorbij de bar loopt kom je tussen de opgestapelde wijnvaten de tafels en stoelen van het restaurant tegen. Aan de achterzijde van de bodega ligt een groot terras, schuin tegenover Teatro Romano.

Ieder moment van de dag beleef je hier anders. In de avonduren is het over het algemeen druk, maar dat geeft wel de gezellige sfeer Andalusische sfeer. Binnen is het heerlijk koel waardoor het overdag een heerlijke plaats is om even bij te komen van alle bezienswaardigheden in Málaga.

Goed om te weten

Inmiddels is dit restaurant in Málaga behoorlijk bekend en populair onder toeristen. Het kan dus toeristisch/ massaal overkomen zeker tijdens de vakantieperiodes. Wil je er niet eten, dan raden we je toch aan om even binnen te kijken. Een leuke locatie in Málaga waar je de sfeer van Andalusië proeft.

 

Adres: calle Granada (zie plattegrond)
Website:
Bodega bar El Pimpi
 
 

10 Reacties

 1. een typische touristtrap, mooi om door te lopen en that’s it

   
  • Hoi Peggy,
   Bedankt voor je reactie. El Pimpi blijft een bijzonder restaurant. Persoonlijk zien wij het niet als touristtrap. Nog altijd is dit restaurant ook goed bezocht door Malagueños. Al komen die de laatste jaren wel steeds vaker buiten het toeristenseizoen. Het restaurant is inmiddels erg bekend onder toeristen en dat merk je zeker. Recensies op TripsAdvisor laten zien dat bezoekers het wisselend waarderen.

    
 2. Ineke Wild says:

  Was inderdaad een hele leuk belevenis. Personeel was juist erg vriendelijk. Aan de bar gezeten. Erg gezellig.

   
 3. Vanmiddag tijdens onze wandeling door centrum van Malaga het gezellige terras , met bloeiende geraniums en mensen , El Pimpi ontdekt . Ook naar binnen gelopen…. Zo bijzonder, zo sfeervol , wel 20 foto’s gemaakt….. Gewoon doen en genieten!!

   
 4. gisteren nog geweest … heerlijk

   
 5. Wim van der Kroft says:

  Een MUST voor wanneer je in Malaga bent. Gezellig druk en een bijzondere sfeer.

   
 6. Dit is typisch een restaurant waar je geweest moet zijn als je in Malaga bent. karakteristiek,druk, gezellig rumoerig, toeristisch. Weinig lokale Spanjaarden te zien.
  Het eten is er simpel, lekker en absoluut niet duur. De bediening is wat nors, maar dat maakt voor de sfeer ( en binnen is deze absoluut beter dan buiten!) er absoluut niet minder om. Knus, gezellig en vol verhalen. Volgens de overlevering staat “el pimpi” voor de lokale reisleider die na een dag toeristen rondleiden in deze bar een goede borrel komt drinken en wat aangeschoten raakt.

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *