Tapas restaurant Malaga
 

Bodega bar El Pimpi in Málaga kan als fenomeen worden beschouwd. In reisgidsen en op internet kom je dit restaurant in Málaga veel tegen. Verschillende beroemdheden zijn je al voor geweest. De muren hangen vol met foto’s van ondermeer Picasso’s dochter Paloma, Tony Blair, de Spaanse koning Juan Carlos, Rafael Nadal en natuurlijk Antonio Banderas.

De meeste van hen signeerde één van de houten wijnvaten die als decoratie in het restaurant staan. Allen genoten van de sfeer en de lekkere tapas. Een leuke plaats in Málaga voor eten en drinken!

el-pimpi-malaga

De populariteit van tapas- en bodega bar El Pimpi zit misschien wel in de sfeer van het pand dat sinds de achttiende eeuw ongewijzigd is gebleven. Vanuit Calle Granada, waar de hoofdingang zit, loop je via een lange gang El Pimpi binnen. Overal kom je kunstzinnige posters tegen van stierenvechten en flamenco. Aan de lange bar genieten de bezoekers van de heerlijke tapas met een bijbehorend drankje. Wanneer je voorbij de bar loopt kom je tussen de opgestapelde wijnvaten de tafels en stoelen van het restaurant tegen. Aan de achterzijde van de bodega ligt een groot terras, schuin tegenover Teatro Romano.

Ieder moment van de dag beleef je hier anders. In de avonduren is het over het algemeen druk, maar dat geeft juist de gezellige sfeer zoals men die in Andalusie kent. Binnen is het heerlijk koel waardoor het overdag een heerlijke plaats is om even bij te komen van alle bezienswaardigheden in Málaga.

Ondanks dat dit restaurant in Málaga behoorlijk bekend en populair is, raden wij het toch altijd graag aan om even te bezoeken. Een leuke locatie in Málaga waar je nog meer sfeer uit Andalusië kunt proeven.

 

Adres: calle Granada (zie plattegrond)
Website:
Bodega bar El Pimpi
 
 

8 Comments

 1. Ineke Wild says:

  Was inderdaad een hele leuk belevenis. Personeel was juist erg vriendelijk. Aan de bar gezeten. Erg gezellig.

   
 2. Vanmiddag tijdens onze wandeling door centrum van Malaga het gezellige terras , met bloeiende geraniums en mensen , El Pimpi ontdekt . Ook naar binnen gelopen…. Zo bijzonder, zo sfeervol , wel 20 foto’s gemaakt….. Gewoon doen en genieten!!

   
 3. gisteren nog geweest … heerlijk

   
 4. Wim van der Kroft says:

  Een MUST voor wanneer je in Malaga bent. Gezellig druk en een bijzondere sfeer.

   
 5. Dit is typisch een restaurant waar je geweest moet zijn als je in Malaga bent. karakteristiek,druk, gezellig rumoerig, toeristisch. Weinig lokale Spanjaarden te zien.
  Het eten is er simpel, lekker en absoluut niet duur. De bediening is wat nors, maar dat maakt voor de sfeer ( en binnen is deze absoluut beter dan buiten!) er absoluut niet minder om. Knus, gezellig en vol verhalen. Volgens de overlevering staat “el pimpi” voor de lokale reisleider die na een dag toeristen rondleiden in deze bar een goede borrel komt drinken en wat aangeschoten raakt.

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken