Tapas eten in Malaga - restaurant

Home / Eten en drinken in Málaga / Tapas eten in Málaga – Tapas bars en restaurants / Tapasbar in Semana Santa sfeer – Las Merchanas Malaga

 

Tapasbar verborgen tussen de kleine straatjes

Wanneer je buiten de periode van Semana Santa in Málaga bent kun je altijd nog naar Taberna Cofrade Las Merchanas gaan. Hier kun je de sfeer proeven van de Heilige week voor Pasen. Eigenaar Pepe heeft zijn tapasbar ingericht met spullen die allemaal iets met Semana Santa te maken hebben. Hij heeft zelfs de “oude handen” Virgen del Carmen, de beschermheilige van zeelieden en vissers, in een kistje tentoongesteld.

Tapas eten in Málaga - restaurant

Las Merchanas ligt in het historisch centrum van Málaga. Het zit verborgen in een smal straatje vlakbij de Iglesia de los Santos Mártires. Je moet echt even zoeken naar dit juweeltje. Zelf houden we wel van dit soort kleine barretjes. Lekker knus en het gros van de toeristen loopt er aan voorbij. Ook bij locals valt deze bar in de smaak en dat is vaak een goede graadmeter.

Tapas eten Málaga - restaurant

Uitgezonderd de thematische aankleding is de tapasbar simpel ingericht. Het gaat natuurlijk om het eten en het drinken. Favoriet zijn bij ons de croquetas (de la abuela), redelijk standaard maar ze zijn hier echt lekker! Op de kaart heb je volop keuze aan andere tapas gerechten. De keuken is enigszins georiënteerd op tapasgerechten uit Granada. De prijzen zijn echt Spaans, voor tien tot vijftien euro kun je prima eten en drinken bij deze tapasbar.

Zoals vele barretjes in Spanje hangt ook hier een groot televisie scherm in de bar. In dit geval geen sportwedstrijden, maar beelden van de processies tijdens Semana Santa in Málaga. Zeker even kijken wanneer je dit nog nooit hebt gezien. Het is echt iets dat bij Málaga hoort. Bestel een lekker tapas hapje of drankje en kijk ondertussen lekker rond in de bar.

Adres: Calle Mosquera 5 (zie plattegrond)
 
 

6 Reacties

 1. Vorig jaar in 4 dagen tijd, 3 keer daar gegeten. De sfeer en het eten was goed en gezellig. Inderdaad bijna alleen locals. Ik had het gevonden via tripadvisor, zat in buurt van ons appartement. Personeel vriendelijk ondanks de drukte, want je moet vaak in het bargedeelte wachten tot er plek is. Op zondagavond gesloten, , zondagsmiddags voor eten wel geopend. Als je de sfeer daar geproefd hebt, kijk dan ook even of de kerk van deze contrada open is, zeer de moeite waard

   
 2. Deze middag hier tapas gegeten (croquetas, gamba pil-pil, bacalhau, pulpo gallega). Kwaliteit van de tapas ongeveer het beste wat we al gegeten hebben. Zeer tevreden over deze tip.

   
 3. Wij hebben vanavond in dit tapasrestaurant gegeten en vonden het matig. Gemiddelde kroket van Mora is lekkerder dan de ‘specialiteit’ aldaar. Wel leuk tentje verder, maar eten vonden wij dus maar zeer matig.

   
  • Beleef Malaga says:

   Beste K&S,

   Fijn dat jullie de moeite hebben genomen om te reageren. Jammer dat het eten deze keer bij jullie niet geweldig was. Het is inderdaad een bar om de Semana Santa sfeer te proeven. Neemt niet weg dat de tapas wel goed moeten zijn. Misschien leuk om te weten, de Spaanse croquetas lijken in niets op de Nederlandse kroket. Ze zijn kleiner en gevuld met bv. ham, garnalen, vis of kaas.

   Groeten Gerard
   Beleef Malaga

    
  • Als je een Spaanse “kroket” gaat vergelijken met een mora kroket en dan de mora kroket ook nog het lekkerste vind, hecht ik weinig waarde aan je review. Gelukkig verschillen smaken!

    

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *