Programma Feria de Malaga 2016

Home / Malaga blog / Programma Feria de Málaga 2017

 

Het programma voor Feria de Málaga 2017 zit weer vol met afwisselende activiteiten voor jong en oud. Dagelijks is er iets te doen. In de middaguren vooral in het centrum en in de avonduren op het feria terrein buiten de stad.

De feria van 2017 vindt plaats van zaterdag 12 tot en met zaterdag 19 augustus (op zondag 20 augustus is de afsluitende historische optocht).

Vrijdag 11 augustus (opening)

Programma Feria de Málaga - vuurwerk

23:50 uur
Officiële aankondiging feria de Málaga op het strand van La Malagueta door zangeres en Málagueña Lamari. Ze is ondermeer bekend van de band Chamboa.

00:00 uur
Groot vuurwerk nabij het strand van La Malagueta (naast de haven)

00:20 uur
Muziek van de band Chamboa. Absoluut een aanrader!

Zaterdag 12 augustus

TIP! De Romeria (traditionele optocht) is één van onze favoriete onderdelen tijdens feria de Málaga (zie video hierboven).

10:00 uur
Aanvang van de traditionele rijtoer Romeria a la Virgen de la Victoria. Voor het stadhuis verzamelen alle deelnemers voor de rijtoer met paarden en koetsen. (Let op: het vertrek wil nog weleens vertraging oplopen 😉

10:30 uur
Vertrek rijtoer naar de basiliek

Route: Stadhuis Málaga, Paseo del Parque, Plaza de la Marina, Alameda Principal, Puerta del Mar, Atarazanas (bij de markt), Plaza Arriola, Pasillo Santa Isabel, Carretería, Álamos, Plaza de la Merced, Plaza María Guerrero, Victoria, Compás de la Victoria, Basiliek.

Koetsen feria de Malaga

21:30 uur
Opening Feria Real (feria terrein Cortijo de Torres buiten het centrum) met muziek en het ontsteken van de feestverlichting.

Tip: Bij het stadhuis verzamelen alle koetsen voor de optocht, hier kun je makkelijk foto’s maken (langs het park). Loop daarna door naar Plaza de la Merced, vanaf het plein kun je alles mooi voorbij zien komen. 

Dagelijks in Málaga centrum

Feria Malaga - Vakantie Malaga

12:00 uur
Opstart van de feesten in het centrum.

Het centrum van Málaga is tijdens de feria dagelijks één grote openluchtbar. Vanaf ongeveer 12:30 uur begint Málaga centrum vol te lopen met feestvierende mensen.

Loop van plein naar plein en verbaas je over de massale en vooral gemoedelijke feestvreugde in de straten. Vergeet niet om regelmatig wat tapas te eten. Met een plastic fles Cartojal in de hand (zoete fruitige wijn) val je deze dagen niet op.

Geen liefhebber van massale drukte, dan kun je het centrum van Málaga in de middaguren beter vermijden. Het is echt druk. Rond 20:00 uur loopt het centrum weer grotendeels leeg.

van 12.00 uur – 18.00 uur

Dagelijks een ambachtelijke markt op Plaza de la Merced.

vanaf 12:00 uur – Kinderprogramma

Vanaf maandag 14 augustus tot en met zondag 20 augustus (tussen 12.00 uur en 15.30 uur) is er dagelijks een kinderprogramma in calle Alcazabilla (ter hoogte van het Romeins theater).

vanaf 13:00 uur – Muziek en dansgroepen
Dagelijks muziek en dansgroepen in calle Larios die ondermeer traditionele Verdiales ten gehore brengen (Fiesta de Verdiales). Een typische dans en muziek uit het achterland van Málaga.

Daarnaast zijn er op verschillende pleinen muziekoptredens. Ondermeer op Plaza de la Constitución, Plaza Uncibay, Plaza Mitjana, Plaza las Flores, Plaza del Obispo en Plaza de San Pedro Alcántara

vanaf 13:30 uur – Flamenco
Flamenco in het centrum is tijdens de feria ondermeer te zien in Peña Juan Breva.
Adres: calle Ramón Franquelo 4. Uiteraard kun je ook genieten van flamenco in de avonduren op het feriaterrein buiten het centrum.

 

 

Dagelijks programma Feria de Real

Feria terrein - vakantie Malaga

21:30 uur
Na 21:30 en vaak nog wat later begint het gezellig te worden op het feria terrein buiten de stad. Je treft hier een grote kermis aan met daarnaast de vele tenten van verenigingen, discotheken, restaurants en de gemeente.

vanaf 23:00 uur
Diverse flamenco optredens in de vele 
casetas op het feria terrein

vanaf 23:00 uur
Optredens van diverse bekende Spaanse artiesten in Auditorio Municipal.

Tip: Neem de speciale feria bus op Alameda Principal ter hoogte van calle Larios. Deze stopt recht voor het feria terrein Cortijo de Torres en rijdt de hele nacht heen en weer tussen het feria terrein en Málaga centrum.

Afsluiting feria

Vanaf 20.00 uur

Feria de Málaga sluit op zondag af met een historische optocht in Málaga centrum.

Route: Alcazabilla, Císter, Santa María, Molina Lario, Plaza del Obispo, Strachan, Torre de Sandoval, Bolsa, Marqués de Larios, Plaza de la Constitución, Granada, Plaza del Carbón, Plaza del Siglo, Molina Lario, Santa María, Císter, Plaza de la Aduana, Casa Hermandad de Estudiantes.

Meer over de oorsprong en tradities van Feria de Málaga 

Fotos © Gerard van de Werken – Beleef Málaga.nl

 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *