Malaga reisadvies Geel

Home / Malaga blog / Reisadvies voor vakantie Málaga, Spanje niet meer afgeraden

 

Woon je in Nederland en was je in afwachting van een positieve kleurcode voor Spanje? Vanaf dinsdag 27 juli 2021 is het zover… op die dag vervalt de oranje kleurcode voor Spanje. De nieuwe kleurcode voor Málaga, Spanje is dan geel.

 

Vakantiereizen Málaga, Spanje niet meer afgeraden

Het advies van enkel noodzakelijke reizen naar Spanje vervalt. Vanaf dinsdag 27 juli gaan de nieuwe kleurcodes gelden. Spanje wordt dan niet meer afgeraden als vakantieland.

Reizen als vakantieganger naar Málaga en Andalusië wordt daarmee makkelijker. Althans als je aan alle eisen voldoet.

 

Voorwaarden reizen Spanje / Nederland

Heenreis Spanje
Spanje stelt voorwaarden om het land in te mogen reizen. Zo moet je een online een gezondheidsverklaring kunnen overleggen. Op basis van test-/ vaccinatiegegevens. Check alle informatie via onderstaande link.

Meer informatie voorwaarden reizen naar Spanje

Terugreis Nederland

Met het aanpassen van de kleurcodes heeft Nederland nieuwe (strengere) eisen opgesteld voor terugkerende reizigers.

Vanaf 8 augustus geldt dat reizigers vanaf 12 jaar en ouder die terugkeren uit een geel gebied een coronabewijs nodig hebben. Dit kan zijn:

  • een bewijs van volledige vaccinatie zijn en de daarbij geldende QR-code in de CoronaCheck-app. Bij terugkeer naar Nederland hoef je niet in quarantaine
  • een PCR- of antigeentest laten doen. Alleen als die negatief is mag je Nederland in. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur

Meer informatie terugreis naar Nederland

 

Coronamaatregelen in Málaga, Spanje

Net als in Nederland en België zijn er ook in Málaga en Andalusië preventieve maatregelen van kracht. Regels kunnen afwijken en veranderen.  Zorg daarom dat je goed op de hoogte bent van alle regels ter plaatse.

Check voor je vakantie deze pagina: Malaga corona maatregelen

 

Geniet van je vakantie in Málaga / Andalusië

Heb je besloten om af te reizen naar Málaga? Geniet van je welverdiende vakantie en ontspan! In de afgelopen periode hebben we veel mooie berichten van volgers ontvangen.

Mensen die het reisadvies niet hebben afgewacht zijn positief over de situatie in Málaga en Andalusië. Ze hebben genoten van hun vakantie en weinig hinder gehad van de geldende maatregelen.

Hola…

Wij zitten nu anderhalve week in Malaga, heerlijk! Als je rekening houd met de maatregelen heb je een geweldige tijd!

Grt. Marijke (morgen weer naar huis)

Hoi Gerard en Jacqueline,
Wij hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn sinds dinsdagavond in Malaga. We genieten volop en komen nergens Corona gerelateerde problemen tegen. We vinden het heerlijk om hier weer te zijn na alle gecancelde reisjes van afgelopen jaar.

Dank ook voor jullie mooie Beleef Malaga reisgids.

Dit wilden we jullie even laten weten.
Hartelijke groet,
Wouter en Gerda

Reisgids Malaga

 

Lees ook deze Málaga tips