Auto huren Malaga

Home / Malaga blog / Stijging autohuurprijzen in Malaga, Spanje

 

Heb je vakantieplannen? Dan is het je misschien al opgevallen dat kosten van vliegtickets, overnachtingen en huurauto’s anders zijn dan voor de crisis. Helaas vaak hoger dan je gewend bent.

Vragen autohuurprijzen Malaga – Andalusië

Over de prijzen van autohuur in Malaga krijgen we de laatste tijd veel vragen. Waarom stijgen de prijzen van huurauto’s in Malaga? En is het slim om te wachten met boeken of gaan de prijzen nog verder omhoog?

 

Waarom stijgen de prijzen voor autohuur in Málaga, Spanje?

We hebben goede ervaringen met een auto huren in Málaga via Sunny Cars. Deze Nederlandstalige autoverhuurservice werkt samen met 10 verschillende autoverhuurbedrijven in Málaga. Ze leggen uit waarom de prijzen van huurauto’s nu zo hoog zijn.

Stijgende prijzen op populaire autohuurbestemmingen

Stijging in prijzen van autoverhuur speelt niet alleen in Málaga. Alle populaire autohuurbestemmingen hebben hier mee te maken. Het heeft te maken met besparing van kosten in de afgelopen periode en de toenemende vraag naar huurauto’s.

Minder huurauto’s beschikbaar

Veel lokale verhuurders hebben afgelopen jaar hun vloot verkleind. Auto’s zijn verkocht om kosten te besparen. Hierdoor zijn er nu minder auto’s beschikbaar voor de verhuur. Het ziet er niet naar uit dat er dit jaar nog auto’s bijkomen bij verhuurbedrijven.

Deze verwachting is gebaseerd op signalen van lokale verhuurbedrijven. Op dit moment bestellen ze minder of geen auto’s. Daarnaast leveren autofabrikanten minder auto’s uit. De productie is verlaagd of zelfs stilgelegd door een tekort aan microschips.

Grote vraag naar beschikbare huurauto’s

Met meer mogelijkheden om te reizen neemt de vraag naar huurauto’s toe. Huurtarieven schieten hierdoor omhoog. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Prijzen die je nu ziet bij het vergelijken van autohuur in Málaga zijn hoger dan normaal, maar waarschijnlijk wel lager dan in de komende maanden.

 

Wel of niet wachten met het boeken van een huurauto?

Wil je zeker zijn van een huurauto in Málaga? Wacht dan niet te lang. Althans niet als de gedachte is dat de prijs misschien nog gaat zakken. Door toenemende vraag kun je eerder het tegenovergestelde verwachten. De prijs kan morgen hoger zijn dan vandaag.

Minder keuze

Voorlopig moet je rekening houden met minder keuze. De beschikbaarheid van huurauto’s is niet gegarandeerd. Flexibele oplossingen van aanbieders kunnen een oplossing zijn om zeker te zijn van een huurauto. Bekijk goed welke opties er zijn.

 

Auto huren in Malaga

Kun je nu reserveren en straks kosteloos annuleren?

Het is mogelijk om een huurauto in Málaga te reserveren en deze later kosteloos te annuleren. Sunny Cars biedt deze optie in de vorm van Flexservice. Deze flexibele service is tot en met 31 december 2022 gratis.

Handig in deze tijd. Je boekt zorgeloos een all-in huurauto in Málaga met 3 zekerheden:

 • 1. Gratis annuleren
  Tot 4 uur voor aanvang van de huur annuleer je zonder kosten. Je hoeft niet eens uit te leggen waarom. Je geld ontvang je terug.
  Tot en met 31 maart 2022 wordt de Flexservice automatisch en zonder kosten toegevoegd wanneer je een reservering maakt.

 • 2. Wijzigen zonder kosten
  Wijzigen is kosteloos tot huuraanvang. Een andere datum, gewijzigde bestemming of een andere categorie huurauto? Je betaalt geen wijzigingskosten. Alleen een eventueel verschil in huurkosten.

 • 3. Geld terug bij code oranje
  Mocht je reis niet door kunnen gaan omdat je vakantiebestemming een negatief reisadvies heeft/krijgt, dan krijg je gegarandeerd je geld terug. Dus geen gedoe met vouchers of tegoedbonnen.

Voor wie zeker wil zijn van een huurauto is de Flexservice het overwegen waard.

 

Gewenste datum bekend? Check de beschikbaarheid

Weet je wanneer je op vakantie wilt? Of heb je een bepaalde periode in gedachte? Bekijk dan of je tijdens de gewenste periode een auto kan huren in Málaga.

Bekijk direct beschikbaarheid & prijzen >>

Je ziet gelijk een prijsvergelijk tussen alle type huurauto’s die beschikbaar zijn in de betreffende periode.