Home / Malaga blog / Stappen in Malaga? Beleef het uitgaansleven!

 

Uitgaan Malaga

Voor iedere smaak is er wel een leuke club of bar te vinden in Málaga centrum. Uitgaan kan hier vrijwel de hele week.

Doordeweeks is er regelmatig livemuziek. Vanaf donderdagavond gaat het uitgaansleven in Málaga echt goed los. Het zijn dan vooral studenten die een avondje uitgaan. Op vrijdag- en zaterdagavond is het een gemengd publiek dat gaat stappen in Málaga.

 

Waar begint een stapavond in Málaga?

Veel Málagueños gaan eerst lekker eten in de stad alvorens ze gaan stappen. Ze doen dit later dan dat wij gewend zijn. Vervolgens begint een stapavond in Málaga veelal op één van de gezellige pleinen. In de zwoele buitenlucht gaat men eerst wat indrinken. Hier ontstaan vaak spontaan plannen voor het vervolg van de avond en nacht.

 

Plaza Mitjana (1)

Officieel heet dit plein Plaza del marques del vado del muestre. Bij Malagueños beter bekend als Plaza Mitjana

Een klein plein achter tapasbar Pepa y Pepe en Taberna Mitjana. Op vrijdag- en zaterdagavond lekker druk. Een gezellige plaats om je stapavond te beginnen. Jong en oud drinken op dit plein graag een drankje (tot ongeveer 01.00uur). De jeugd gaat daarna verder naar een club. De prijzen van drankjes zijn op dit plein gunstig.

 

Plaza de la Merced (2)

Ook dit plein is een echte verzamelplaats voor een avondje uit in Málaga. Lekker wat drinken op één van de terrassen om vervolgens plannen te smeden voor het vervolg van de avond. Vooral bij de Robert Boyd bar en de Picassobar zie je in het weekend veel jeugd.

 

Uitgaan in Malaga - Hier begint het!

 

Welke club of bar in Málaga?

Een greep uit een aantal locaties waar (jonge) Malagueños graag komen:

Club Malafama

Iedere donderdagavond is hier een feest voor Erasmusstudenten.

Leuke sfeer met veel Spaanse- en internationale studenten. Wanneer je aangeeft dat je Erasmusstudent bent krijg je €5,- korting op een entreeticket.

Op vrijdag en zaterdag is Club Malafama goed bezocht door Spaanse jongeren in de leeftijd van ongeveer 18 tot 25 jaar. Bekende internationale dancemuziek wordt in deze club afgewisseld met typische Spaanse dancemuziek.

Adres: Pasaje Mitjana 1 (straatje bij ‘Plaza Mitjana’)
Openingstijden: 22.00 uur – 04.00 uur donderdag, vrijdag en zaterdag

 

Velvet

Deze club lijkt veel op Malafama. Dezelfde muziek en ook het publiek komt overeen. Velvet heeft geen vaste studentenavond. Velvet en Malafana zijn de clubs die (bijna) altijd vol zijn in het weekend. Ze zijn voor jongeren erg aantrekkelijk en je staat er niet snel alleen. Er zijn “luxe” clubs die minder druk zijn en daardoor minder gezellig. Club Velvet ligt vlakbij Plaza Uncibay. In de omgeving van dit plein kun je veel clubs vinden.

Adres: Calle Juan de Padilla 22

 

Casa Invisible

Sociaal- cultureel centrum dat tussen een club en een bar in zit. In het weekend druk bezocht wanneer er live muziek is. Een eigen muziekstijl in vergelijking met andere clubs. Meer rock, reggae etc. Afhankelijk van het thema van de avond. Er is maandelijks een thema avond. Spanjaarden in de leeftijd van 18 tot 30 jaar komen hier op af. Thema avonden worden vooraf aangegeven.

Adres: Calle Nosquera 11
Agenda: http://lainvisible.net/actividades

 

Onda Pasadena

Vlakbij Plaza de la Merced. Malagueños die van lang stappen houden gaan in de vroege ochtend naar Onda Pasadena. Wanneer de meeste clubs in Malaga rond 04.00 de deuren hebben gesloten, gaat het hier nog even door. Een gezellig kroegje waar de leeftijd varieert van 18 tot ongeveer 45 jaar. Spaanse muziek wordt net zo makkelijk afgewisseld met Amerikaanse klassiekers.
Op weekdagen regelmatig live muziek. Op dinsdagavond jamsessies met Jazz en Blues muziek. Erg leuk!

Adres: Calle Gómez Pallete 5

 

Tennessee Live Club Málaga

Uitgaan live club Tennessee
foto: Carlos Guerrero

Gezellige live club in de omgeving van Plaza Uncibay waar de entree gratis is. De sfeer is gezellig met een gevarieerd publiek (18-ongeveer 45 jaar). Leuke (latin) muziek!

Adres: Denis Belgrano 3

 

Tips

Er zijn veel meer clubs in Málaga te vinden. Een aantal zien er van buiten mooier en gezelliger uit dan dat ze daadwerkelijk zijn. Eenmaal binnen sta je meestal met een (te) duur drankje naar een lege dansvloer te kijken. Meestal staat een propper aan de basis van deze teleurstelling. Kijk en informeer vooral wat de locals doen, dat is veel gezelliger!

 

Heb je zelf een leuke club of bar ontdekt in Málaga? Laat het ons hieronder weten.