Home / Malaga blog / Málaga activiteiten 2013

 

Activiteitenkalender 2013

Van een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten in Málaga is inmiddels bekend wanneer ze in 2013 gaan plaatsvinden. Handig om te weten wanneer je één van deze bekende evenementen wilt meemaken. Vooral Semana Santa en de feria zijn erg traditioneel. Hieronder staan een aantal hoogtepunten in 2013 (voor zover bekend).

JANUARI
Theaters in Málaga11 januari – 10 februari Festival de Teatro de Málaga

Een maand lang is Málaga het grootste podium van Spanje, kortom veel theater in Málaga aan het begin van 2013. De voorstellingen vinden plaats in Teatro Cervantes en Teatro Echegaray. Voor de theater- en dansliefhebbers is er genoeg keuze in Málaga!
FEBRUARI
Carnaval in Malaga 2 – 10 februari Carnaval de Málaga

Tijdens carnaval in Málaga zijn er veel groepen op straat actief. Ze voeren komische sketches op waarbij vooral de (plaatselijke) politiek vaak het onderspit delft. Op zondag (3 februari) kun je de grote optocht in het centrum zien. Voorafgaand aan carnaval is er een competitie waarbij groepen hun carnavalslied ten gehore brengen. Carnaval komt ten einde met de optocht van ‘El Bouqerón’. Deze grote vis wordt naar het strand van La Malagueta gebracht en vervolgens verbrand.


Kijk hier voor het programma van carnaval 2013.
MAART
Semana santa in Málaga23 – 31 maart Semana Santa

Semana Santa in Málaga is samen met die van Sevilla één van de grootste in Spanje. De heilige week voor Pasen met veel indrukwekkende processiesMálaga staat vooral bekend om de grote ‘tronos’, waarop een Jezus of Maria beeld staat. Dagelijks zijn er verschillende processies die ieder hun eigen karakter en verhaal hebben. Een unieke belevenis om mee te maken!
APRIL
Filmfestival in Malaga20 – 27 april Festival de Málaga. Cine Español

Bekend filmfestival in Malaga voor de Spaans en Latijns- Amerikaanse film. Tijdens deze week zijn er veel bekende acteurs in Málaga aanwezig. Er zijn premières en er worden prijzen uitgereikt aan de beste films. In de week van het festival zijn er in de stad veel activiteiten. Voor even waan je jezelf in Hollywood aan de Costa del Sol. Compleet met rode lopers en gillende fans bij de hotels waar de bekendheden overnachten.
MEI
Noche en blancoNoche en Blanco (de nacht van 11 op 12 mei)

Gezellige cultuurnacht met dans, muziek en theater in de straten en theaters van Málaga. Geniet van de leuke sfeer op straat met veel kunstzinnige types. Veel museums zijn deze nacht geopend welke je vaak gratis kunt bezoeken.
AUGUSTUS
Feria feesten17 – 24 augustus Feria de Málaga

Een uitbundig feest dat de Málagueños ruim een week lang vieren. Het bestaat dagelijks uit een middagfeest (historisch centrum) en een avondfeest (feria terrein met kermis). De stad is deze dagen vol met feestende mensen. Vooral de dames zien er prachtig uit in hun traditionele jurken. Er wordt veel gedanst en gezongen. Lekkere hapjes en drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Ga op in feestende massa en verbaas je over de ambiance tijdens dit traditionele feest.
Gedurende het hele jaar zijn er nog vele andere activiteiten. Zoals tapasroutes, tapasfeesten, concerten, congressen en meer. En natuurlijk worden ook de lokale- en nationale feestdagen in Málaga goed gevierd. Er is altijd wat te doen tijdens een stedentrip in Málaga! Wil je tijdens één van deze hoogtepunten in Málaga of omgeving overnachten? Dan is het aan te raden om ruim van te voren een accommodatie te reserveren.
 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *