Home / Malaga blog / Hammam Málaga – Arabische baden met groene gedachte

 

Arabische baden Málaga

 

De werkzaamheden aan de Arabische baden van Hammam Al Ándalus in Málaga zijn op dit moment nog in volle gang. De opening was in het weekend voor Semana Santa gepland. Helaas is deze deadline, mede door de complexheid van het project, niet gehaald. Het goede nieuws is dat de voltooiing van de baden snel in zicht komt. Via Hammam Al Ándalus kregen we alvast wat meer informatie over wat we in Málaga kunnen verwachten.

 (UPDATE juni 2013: Hammam Málaga is inmiddels geopend!)

 

Arabische baden in het historisch centrum van Málaga

Hammam Al Ándalus is naast Granada ook in Córdoba en Madrid gevestigd. Er is veel tijd gaan zitten in het voortraject om een vierde vestiging in Málaga te kunnen openen. In 2011 was de definitieve aankoop van panden die geschikt werden bevonden voor een dergelijk project. Deze panden werden gevonden bij Plaza de los Martires in het historisch hart van de stad.

Overblijfselen uit de periode van het Arabische rijk (Al Ándalus) zoals het Alcazaba, het Gibralfaro kasteel en de oude Arabische baden in Palacio Buenavista (het huidige Picasso museum) zijn allemaal terug te vinden in het historisch centrum. Het was een voorwaarde om de hammam, die een link heeft met dezelfde periode als de gebouwen in het centrum, hier te vestigen. Het versterkt de sfeer uit de Moorse periode.

 

Hammam Málaga heeft oog voor stijl en het milieu

Hoewel Hammam Al Ándalus al drie vestigingen heeft, zijn de Arabische baden in Málaga in allerlei opzichten vernieuwend. In ieder geval zal Hammam Al Ándalus in Málaga de grootste van alle vestigingen worden: “Na de aankoop van de panden hebben we veel onderzoek gedaan naar de energievoorziening. In plaats van alleen maar te praten over milieuvriendelijke oplossingen, wilden we het nu ook echt in praktijk brengen.

De warmte van de aarde zal grotendeels gebruikt worden om de baden op natuurlijke wijze te verwarmen. Daarnaast zijn er materialen toegepast die nooit eerder in soortgelijke baden zijn gebruikt”, aldus Antonio Rivadeneyra de manager van de Arabische baden in Malaga

De opgedane kennis en ervaring bij de andere baden hebben de ontwerpers van Al Ándalus meegenomen bij de inrichting van de baden in Málaga. Een prikkeling voor je zintuigen met mooie landschappen, speciale verlichting, houtsnijwerk en typische Arabische elementen. Het wordt een heerlijke plaats om tijdens je vakantie in Málaga even lekker te relaxen!

 

Al Andalus Malaga - Arabische baden Malaga

Openingstijden en informatie Hammam Málaga

De Hammam in Málaga is dagelijks geopend van 10:00 uur – 23:30 uur. Bij een sessie van 90 minuten kan de bezoeker wisselen tussen de kamers met heet, warm en koud water, inclusief een relax- of traditionele (stevige) Kessa massage.

Meer informatie en reserveren Arabische baden: Hammam Málaga

 
 

2 Reacties

  1. Marije Nieuwenhuis says:

    Inmiddels ben ik er geweest en het is fantastisch! Prachtig ontspannen in oosterse sferen. Veel interessante interieurdetails.

     
  2. dat klinkt werkelijk te gek! Ik kan een andere hammam in Malaga die iets mindere beoordelingen scoort dus ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe, groene Hammam. Ik neem m op in het favorietenlijstje!

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *