Het glasmuseum in Málaga (Museo del Vidrio y Cristal) is volgens TripAdvisor één van de best gewaardeerde musea in Málaga. Ondanks de enigszins verborgen ligging weten veel mensen de weg naar dit museum te vinden.

 

Museum in gerestaureerd huis

Museum Malaga - glasmuseum

Het is leuk om eens een andere hoek van het historisch centrum te ontdekken. De oude ambachtswijk San Felipe Neri herbergt, ondanks enig verval, een aantal mooie straatjes en gebouwen. Een herenhuis uit de 18e eeuw is gerestaureerd en grotendeels omgebouwd tot glasmuseum.

Het huis is een juweeltje. Achter de voordeur blijken er verrassend veel ruimtes te zijn, met als centraal punt de grote patio. De trap naar de eerste verdieping is opvallend versierd met kleurrijk tegelwerk. Het huis is een onverwachte verrassing aan de rand van het stadscentrum.

 

Collectie glasmuseum

Museum Malaga - glasmuseum

De collectie van het glasmuseum bestaat uit een zeer complete privé verzameling. Ruim 3.000 glasobjecten geven een goed beeld van verschillende tijdperken en de bijbehorende historische stijl.

De stukken komen uit de hele wereld, ondermeer uit de Nederlandse glasstad Leerdam.

Antiek meubilair, decoraties en foto’s zorgen voor de juiste sfeer rondom de glasobjecten.

 

Glas in lood
Op de begane grond zijn een aantal mooie glas in lood ramen uit Britse kerken te zien. Met ondermeer een raam van de belangrijkste Engelse ontwerper uit de 19e eeuw, William Morris.

Museum Malaga - glasmuseum - reisgids

Rondleiding
Je kunt niet op eigen gelegenheid door het museum wandelen. Er is altijd iemand die een rondleiding geeft in het Engels. In ons geval was dit één van de eigenaren uit Engeland. Het enthousiasme en de passie van deze man dragen zeker bij aan de vele goede recensies op Trip Advisor.

Wij vinden dit museum weliswaar mooi, maar niet zodanig dat het in ons lijstje staat met favoriete musea in Málaga.

 

Openingstijden glasmuseum Málaga

Dinsdag tot en met zondag van 11.00 – 19.00 uur.

Gesloten op maandag, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag en de maand augustus.

Handige informatie:
Entree: € 5,-  € 3,- (kinderen 7-12 jaar, 65+, groepen)  Onder 6 jaar gratis.
Adres: Plazuela Santísimo Cristo de la Sangre 2
Website: Glasmuseum Málaga
 
 

One Comment

  1. Een grote aanrader! De eigenaar zelf deed de rondleiding en vertelde zeer enthousiast over zijn familie collectie. Niet alleen glas, maar ook schilderijen en meubelstukken staan ten toon gesteld. De heer “woont” in zijn museum waar hij volop geniet van zijn verzameling.

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *