Tapas restaurant Malaga

Home / Eten en drinken in Málaga / Tapas eten in Málaga – Tapas bars en restaurants / Tapas eten bij Cortijo de Pepe – Malaga centrum

 

Wil je tussen de Spanjaarden tapas eten in Málaga? Loop dan eens binnen bij mesón Cortijo de Pepe. Een klein, lokaal bekend restaurantje dat sinds 1971 bestaat. Je geniet hier van traditionele tapas in een authentieke sfeer.

Deze authentieke tapaszaak vind je aan de overkant (wegzijde) van Plaza de la Merced.

Authentieke tapasbar in Malaga

Voorgevel Cortijo de Pepe Málaga

Verwacht geen bij deze tapasbar geen luxe. Het gaat hier vooral om eten, drinken en een gezellig praatje in een Andalusische sfeer. Je hier tussen de Málagueños en er is (vooralsnog) alleen een Spaanse menukaart. Een kaart met plaatjes van gerechten zie je hier niet liggen.

Beneden kun je in de tapasbar staan of met een kruk aan de bar gaan zitten. Op de 1e verdieping en op het kleine terras kun je aan een tafel plaatsnemen.

Het is vrijwel altijd druk én gezellig. Desondanks is de bediening snel en efficient.

 

Traditionele tapas eten in Malaga

Aan de bar liggen in de koelvitrine een aantal typische gerechten. De kaart heeft nog veel meer te bieden. Natuurlijk bekende tapas zoals gamba’s pil pil, albóndigas, croquetas caseras, queso manchego en jámon iberíco.

Probeer ook eens de berenjenas de rellenos (gevulde aubergines) en de pimientos rellenos (gevulde paprika). Wil je wat anders? Ga eens voor de kleine inkvisjes (pulpitos).

Tapas om van te smullen

Verder staan er ook montaditos (kleine belegde broodjes), verschillende revueltos en gegrild vlees op de kaart. De ‘Montadito de lomo’ (broodje met karbonadeburger) is erg populair bij vaste bezoekers van Cortijo de Pepe. Alle gerechten zijn huisgemaakt op Andalusische wijze.

Tapas eten in Malaga

 

Speenvarken op bestelling

Een bekende specialiteit van het huis is gegrild speenvarken. Deze kun je (op bestelling) met een groep eten.

Hoewel dit restaurant aan het bekende Plaza de la Merced ligt, zien toeristen de zaak van Pepe snel over het hoofd. Het pand zit recht tegenover de bekende terrassen op het plein. Aan de straatkant bij de taxistandplaats.

Cortijo de Pepe is een aanrader voor mensen die willen eten of drinken in een authentieke tapasbar.

Prijzen voor tapas en andere gerecht zijn zeker niet te duur.

Waar vind je deze tapasbar?

Openingstijden: Ma-Zo. 12.30 – 16.00 >  20.00 – nacht Dinsdag gesloten
Adres: Plaza de la Merced 2
Website: Cortijo de Pepe
 
 

4 Reacties

  1. Naast cortijo de Pepe ook Wendy gamba gedaan. Super tof interieur. Zeer lekkere tapas. El pimpen zat overvol, die hebben we overgeslagen

     
  2. Zeker een aanrader. Super lekkere tapas in leuk kader. Beneden was alles volzet. (Feria de Malaga) .Plaatsje genomen op de eerste verdieping.

     
  3. Heerlijk gegeten, klein, knus, typisch Spaans en heerlijke verse gerechten. De montadito con lomo is echt een aanrader!

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *