Fietstours in Malaga - fietstocht

Home / Malaga blog / Fietstour in Málaga? De 3 leukste fietstochten met Nederlandstalige gids

 

Tijdens een fietstour in Málaga zie je in korte tijd veel van de stad. Wil je op pad met een local en in korte tijd veel zien van de stad? Dan is een fietstocht met Nederlandstalige gids zeker een aanrader.
Wanneer je met een gids wilt fietsen in Málaga zijn er verschillende opties. We beschrijven hieronder de 3 interessante fietstours in Málaga. Allemaal verrassende fietstochten met mooie routes door Málaga.

1. Málaga stadstour

Fietstour in Málaga - Fietsen Malaga

Deze fietstocht is met stip de meest populaire tour in Málaga. Vooral bij mensen die de stad voor het eerst bezoeken, omdat het een mooie kennismaking is met Málaga. De fietsroute loopt door het oude centrum langs de meest bekende bezienswaardigheden van de stad. Via mooie straatjes en prachtige pleinen fiets je van punt naar punt. Na het historisch centrum zie je ook het park, het stadsstrand en de haven van Málaga. Deze stadstour geeft je een uitstekend beeld van de stad met leuke stops. Zoals de overdekte versmarkt die je direct kunt bezoeken. Deze rondleiding is ook ideaal wanneer je vanuit Andalusië een dagtrip naar Málaga maakt.

Duur: ongeveer 3 uur
Profiel fietsroute: vlak en autovrij
Meer informatie en reserveren Málaga city fietstour

 

3. E-bike tour Málaga

e-bike tour malaga

Op een E-bike heb je nog meer mogelijkheden in Málaga. Het mooie van fietsen met ondersteuning is dat je ook op hoger gelegen punten kunt komen. Zonder intensieve inspanning laten we je de top van Málaga zien. Terug op het vlakke kun je zelf kiezen of je de ondersteuning nog wilt gebruiken. Deze kun je zowel met als zonder motor gebruiken. Geniet van het uitzicht over de stad Málaga. We nemen ook een kijkje buiten het centrum. Zo zie je ook de visserswijk Pedregalejo. Daarmee is deze stadstour door Málaga de meest uitgebreide tour. Geschikt voor iedereen die in korte tijd veel wil zien en wie makkelijk op hoger gelegen plaatsen wil komen.

Duur: ongeveer 3 uur
Profiel fietsroute: wisselend (vlak en oplopend) en grotendeels autovrij
Meer informatie en reserveren E-bike tour Malaga

 

3. Tapas en wijn tour op de fiets

Bodegabar - fietstour in Málaga

Proef culinair Málaga tijdens een fietsroute door Málaga stad. Bij deze rondleiding op de fiets neemt de gids je mee langs de meest bekende bezienswaardigheden. De stops zijn op authentieke plaatsen waar je typische tapas en wijn uit de streek kunt proeven. De oudste bodega bar van Málaga is één van de stops. Bijzonder om te zien!
Deze tour kun je zien als de Málaga city tour in combinatie met een culinaire proeverij.

Duur: ongeveer 3 uur
Profiel fietsroute: vlak en autovrij
Meer informatie en reserveren tapas en wijn tour

 

Wat is het beste moment om een fietstour in Málaga te doen?

Je hebt het meeste aan een fietstour waneer je dit aan het begin van je stedentrip doet. Je hebt dan direct een goed overzicht van de stad en je pikt gelijk allerlei tips mee. Erg handig voor je verdere verblijf, omdat je na een fietstocht veel punten makkelijk kunt terugvinden.

Fietsen Malaga - fietstour

Ochtend of middag?
Een fietstour in de ochtend heeft een paar voordelen. Met name in de zomer is het in de ochtend wat aangenamer. In de ochtend is er meer open. Denk aan kerken en de grote versmarkt. Extra voordeel bij de ochtendtours is dat je na de rondleiding je fiets voordelig kan doorhuren tot aan sluitingstijd (19.00 uur). Bij de e-bike tour huur je de elektrische fiets voor de rest van de dag voor 15 euro. Meer info >>

Wanneer je in de loop van de ochtend aankomt in Málaga, kun je met een middagtour toch gelijk de stad verkennen. Deze zijn zo gepland dat het warmste moment van de dag al is geweest. Zeker is de zomerperiode is dit fijn.

Fietstour Málaga? Goed om te weten!

Málaga op de fiets ontdekken is een goed idee als je veel wilt ontdekken. In korte tijd zie je gewoon veel meer. De stad is geschikt om te fietsen en de gids weet exact wat de beste (autovrije) fietsroutes zijn. Wanneer je een fietstocht overweegt is onderstaande goed om te weten.

Beperkt aantal deelnemers, reserveer vooraf
De genoemde fietstochten hanteren een maximum aantal deelnemers per tour. Behalve dat dit veiliger is, is het natuurlijk ook veel persoonlijker.

Wil je zeker zijn van een fiets/ deelname? Reserveer dan een paar dagen vooraf, anders is de kans groot dat de fietstour is volgeboekt. Bovenstaande rondleidingen op de fiets zijn dagelijks mogelijk. Eén keer in de ochtend en één keer in de middag.

Kinderen Malaga fietsen

Geschikt voor iedereen die kan fietsen
Het tempo is altijd aangepast op de deelnemers, zodat iedereen op een ontspannen manier kan genieten van de stad. Je fietst op een kwalitatieve stadsfiets met versnellingen.

Ben je thuis gewend aan een E-bike? Alle bovenstaande tours zijn ook mogelijk met een E-bike.
Voor kinderen die stabiel kunnen fietsen zijn er kinderfietsen beschikbaar en voor kleine kinderen kinderzitjes.

Voldoende tijd en handige informatie
Bij deze geselecteerde tours is er voldoende tijd om even een foto te maken of om vragen te stellen aan de gids. Daar waar mogelijk is er zelfs tijd om even binnen te kijken. Denk hierbij aan een kerk en een bezoek aan de centrale markt. Kortom stuk voor stuk interessante rondleidingen zonder haast.

Fietsenverhuur Málaga

Wil je een fiets huren in Málaga? Kijk dan op onze pagina over fietsenverhuur in Málaga.

 
 

2 Reacties

  1. Hoi,

    ik zou graag de fietstocht door de stad reserveren,6 of 7 juni.
    wij zijn met 2 vrouwen.

    mvg.silvia

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *