Fietstour in Málaga? De 3 leukste fietstochten met Nederlandstalige gids

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Fietstour in Málaga? De 3 leukste fietstochten met Nederlandstalige gids

 

Tijdens een fietstour in Málaga zie je in korte tijd veel van de stad. Wil je op pad met een local en in korte tijd veel zien van de stad? Dan is een fietstocht met Nederlandstalige gids zeker een aanrader.
Wanneer je met een gids wilt fietsen in Málaga zijn er verschillende opties. We beschrijven hieronder de 3 interessante fietstours in Málaga. Allemaal verrassende fietstochten met mooie routes door Málaga.

1. Málaga stadstour

Fietstour in Málaga - Fietsen Malaga

Deze fietstocht is met stip de meest populaire tour in Málaga. Vooral bij mensen die de stad voor het eerst bezoeken, omdat het een mooie kennismaking is met Málaga. De fietsroute loopt door het oude centrum langs de meest bekende bezienswaardigheden van de stad. Via mooie straatjes en prachtige pleinen fiets je van punt naar punt. Na het historisch centrum zie je ook het park, het stadsstrand en de haven van Málaga. Deze stadstour geeft je een uitstekend beeld van de stad met leuke stops. Zoals de overdekte versmarkt die je direct kunt bezoeken. Deze rondleiding is ook ideaal wanneer je vanuit Andalusië een dagtrip naar Málaga maakt.

Duur: ongeveer 3 uur
Profiel fietsroute: vlak en autovrij
Meer informatie en reserveren Málaga city fietstour

2. Tapas en wijn tour op de fiets

Bodegabar - fietstour in Málaga

Proef culinair Málaga tijdens een fietsroute door Málaga stad. Bij deze rondleiding op de fiets neemt de gids je mee langs de meest bekende bezienswaardigheden. De stops zijn op authentieke plaatsen waar je typische tapas en wijn uit de streek kunt proeven. De oudste bodega bar van Málaga is één van de stops. Bijzonder om te zien!
Deze tour kun je zien als de Málaga city tour in combinatie met een culinaire proeverij.

Duur: ongeveer 3 uur
Profiel fietsroute: vlak en autovrij
Meer informatie en reserveren tapas en wijn tour

3. Málaga kusttour

Fietsen langs het strand van Malaga - fietstour in Málaga

De kusttour is een mooie aanvulling op bovenstaande fietstocht. Wil je meer zien dan alleen het stadscentrum? Dan is deze fietsroute langs de kust een aanrader. Naast verschillende stranden zie je ondermeer de visserswijken Pedregalejo en El Palo. De Nederlandstalige gids vertelt over verschillende tradities en laat je idyllische plekjes aan de kust van Málaga zien, waaronder het paviljoen Baños del Carmen. Je fietst vrijwel continue over de autovrije boulevard. Kortom lekker ontspannen fietsen langs de zee!

Duur: ongeveer 3,5 á 4 uur
Profiel fietsroute: vlak en autovrij
Meer informatie en reserveren kusttour

Wat is het beste moment om een fietstour in Málaga te doen?

Bij de eerste en tweede tour adviseren wij altijd om deze aan het begin van je stedentrip te doen. Je hebt dan direct een goed overzicht van de stad en je pikt gelijk allerlei tips mee. Erg handig voor je verdere verblijf, omdat je na een fietstocht veel punten makkelijk kunt terugvinden.

De derde tour (langs de kust) is leuk wanneer je al een aantal dagen in Málaga bent, of wanneer je de stad al van een eerder bezoek kent.

Fietsen Malaga - fietstour

Ochtend of middag?
Een fietstour in de ochtend heeft een paar voordelen. Met name in de zomer is het in de ochtend wat aangenamer. In de ochtend is er meer open. Denk aan kerken en de grote versmarkt. Extra voordeel bij de ochtendtours is dat je na de rondleiding je fiets voor slechts 5 euro kunt huren tot aan sluitingstijd (19.00 uur winter / 20.00 uur zomer).

Wanneer je in de loop van de ochtend aankomt in Málaga, kun je met een middagtour toch gelijk de stad verkennen. Deze zijn zo gepland dat het warmste moment van de dag al is geweest. Zeker is de zomerperiode is dit fijn.

Fietstour Málaga? Goed om te weten!

Málaga op de fiets ontdekken is een goed idee als je veel wilt ontdekken. In korte tijd zie je gewoon veel meer. De stad is geschikt om te fietsen en de gids weet exact wat de beste (autovrije) fietsroutes zijn. Wanneer je een fietstocht overweegt is onderstaande goed om te weten.

Beperkt aantal deelnemers, reserveer vooraf
De genoemde fietstochten hanteren een maximum aantal deelnemers per tour. Behalve dat dit veiliger is, is het natuurlijk ook veel persoonlijker.

Wil je zeker zijn van een fiets/ deelname? Reserveer dan minimaal een paar dagen vooraf, anders is de kans groot dat de fietstour is volgeboekt. Bovenstaande rondleidingen op de fiets zijn dagelijks mogelijk. Eén keer in de ochtend en één keer in de middag.

Kinderen Malaga fietsen

Geschikt voor iedereen die kan fietsen
Het tempo is altijd aangepast op de deelnemers, zodat iedereen op een ontspannen manier kan genieten van de stad. Je fietst op een kwalitatieve stadsfiets met versnellingen.

Ben je thuis gewend aan een E-bike? Alle bovenstaande tours zijn ook mogelijk met een E-bike.
Voor kinderen die stabiel kunnen fietsen zijn er kinderfietsen beschikbaar en voor kleine kinderen kinderzitjes.

Voldoende tijd en handige informatie
Bij deze geselecteerde tours is er voldoende tijd om even een foto te maken of om vragen te stellen aan de gids. Daar waar mogelijk is er zelfs tijd om even binnen te kijken. Denk hierbij aan een kerk en een bezoek aan de centrale markt. Kortom stuk voor stuk interessante rondleidingen zonder haast.

Fietsenverhuur Málaga

Wil je een fiets huren in Málaga? Kijk dan op onze pagina over fietsenverhuur in Málaga.

 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!