Home / Malaga blog / Gastronomisch festival Malaga 2019 – De smaak van Málaga én Andalusië

 

Ben je tussen 6 en 9 juni in Málaga? En hou je van lekker eten en drinken? Dan hebben we goed nieuws voor je. In dit weekend vindt het gastronomisch festival van Málaga plaats. Midden in het centrum op Plaza de la Marina.

Proef alvast de sfeer, bekijk de video hieronder:

Gastronomisch festival Málaga 2019

Het smaakvolle festival heeft ieder jaar een andere regio/ plaats te gast. Voor de 6e editie is Jaen uitgenodigd om de smaken uit deze Andalusische regio te promoten. Olijfolie zal hierbij zeker een prominente rol spelen. De stad en provincie Jaen staan namelijk wereldwijd bekend als dé Spaanse regio van de olijven.

Vier dagen in het teken van gastronomie

In 4 dagen zijn er verschillende activiteiten rondom eten en drinken. Er zijn bijeenkomsten voor mensen uit de sector, maar als bezoeker van de stad zijn de activiteiten op het plein (Plaza de la Marina) het meest interessant.

Je ontdekt op dit festival waarom Málaga ook als culinaire bestemming een naam heeft hoog te houden. Verschillende stands promoten producten uit de provincie Málaga. Met ruim 50 gastronomische activiteiten is er veel te doen én te proeven 😉 Denk aan lokale kazen, wijnen, vlees, vis, olijfolie en vleeswaren.

Verschillende restaurants, tapasbars en topkoks zijn op het festival aanwezig om hun gerechten en hapjes te presenteren. Je kunt deze tegen schappelijke prijzen proeven. Vaak in combinatie met een lokale wijn of een glas bier.

Ook kookworkshops, Street food, Junior Masterchef en andere proeverijen zijn onderdeel van het programma. In de middag en avond is er live muziek.

De activiteiten op het plein zijn allemaal gratis toegankelijk. Op vrijwel alle dagen begint het programma rond het middaguur. Binnenkort kun je hier het volledige programma zien (Spaans).

Meer tips? Download gratis dit e-Book met inspiratie


Binnen 30 minuten geen e-Book ontvangen? Controleer dan even je spambox.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

One Comment

  1. Wat hebben jullie een fijne en bruikbare blog! Bedankt hiervoor, krijg al extra zin in onze vakantie die morgen start!

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *