Home / Malaga blog / Herfst in Málaga

 

Ook in Malaga is de herfst begonnen. De afgelopen dagen was dit duidelijk aan het weer te merken. Het regende in korte tijd erg hard. Natuurlijk was het nodig, maar in de provincie heeft men te kampen gehad met ontzettend veel wateroverlast. Een ramp voor de regio die eerder ook al getroffen werd door bosbranden. In de de stad Málaga waren er minder problemen met het weer.

De hevige regenval is inmiddels overgegaan in een herfstzonnetje. Iets dat beter past bij het zuiden van Andalusië. Met de zon zou je bijna weer vergeten dat de herfst is begonnen. En toch is er in de stad iets dat je op een aangename manier doet herinneren aan dit jaargetijde. De stalletjes met gepofte kastanjes.

Malaga in de herfst

Gepofte kastanjes in Málaga

Simpele stalletjes overladen met  kastanjes die ter plaatse worden gepoft. Op de hoek van Plaza de la Merced staat zo’n stalletje. De rook van het poffen verspreid zich over het plein. Oude dametjes kopen hier voor één euro een zakje met gepofte kastanjes. Even later zien we ze in het herfstzonnetje genieten van deze typische lekkernij. Natuurlijk kopen we zelf ook een zakje kastanjes. Met een zonnetje en gepofte kastanjes hebben we genoeg ingrediënten om het herfstgevoel te krijgen. Daar is wat ons betreft geen regen voor nodig.

Gepofte kastanjes in Málaga

De bruine stalletjes kom je op meerdere punten in de stad tegen. De kastanjes krijg je warm in een zakje mee. De schil kun je er af pellen om vervolgens te genieten van deze enigszins zoetige herfst delicatesse.