Waar ligt Malaga - kaart reisgids

Home / Malaga informatie – vakantie Málaga / Waar ligt Malaga? – Kaart en informatie Málaga stad

 

Waar ligt Malaga? De stad Málaga ligt in het Zuiden van Spanje aan de Middellandse zee. Gelegen in de Spaanse regio Andalusië en hoofdstad van de kuststreek Costa del Sol.

Málaga stad

We spreken over Málaga stad, omdat Málaga in de gelijknamige provincie ligt. De stad kent een rijke geschiedenis van ruim 3000 jaar. Inmiddels is havenstad Málaga de vijfde stad van Spanje. Na Sevilla is het de tweede stad in de regio Andalusië. Het aantal inwoners ligt rond de 600.000. Vanuit Nederland en België is Málaga goed bereikbaar per vliegtuig. Málaga airport ligt op slechts 12 minuten (trein) van het centrum.

Ligging van Málaga

Málaga ligt direct aan zee. Daarmee is de stad dus ook over het water goed bereikbaar. Na Barcelona is Málaga tegenwoordig de tweede haven in Spanje voor cruiseschepen. Het is voor toeristen die per cruise reizen de poort naar het achterland van Andalusië.

stedentrip en strandvakantie Malaga - Waar ligt Malaga

De ligging van Málaga ten opzichte van mooie Andalusische steden zoals Granada, Cordoba en Sevilla is erg gunstig. Daarnaast liggen er verschillende natuurgebieden in de omgeving van Málaga stad.

Afstand Nederland (Utrecht) – Málaga

Hemelsbreed is de afstand van Nederland naar Málaga zo’n 1900 kilometer. Via de autoweg is de afstand al snel zo’n 2300 kilometer.

Vakantie Málaga of stedentrip

stedentrip en strandvakantie Malaga - reisgids Malaga

Málaga ligt niet ver van Afrika en rondom de stad liggen bergen. Dit zorgt voor een mild microklimaat, waardoor Málaga erg aantrekkelijk is om te genieten van cultuur en ontspanning. De gemiddelde temperatuur ligt boven de 19 graden en het aantal dagen zon komt jaarlijks uit boven de 300. Kortom Málaga als vakantiebestemming is een prima keuze.

Bezienswaardigheden en musea

De rijke geschiedenis heeft er voor gezorgd dat er genoeg te zien is. Alleen al in het historisch centrum kun je volop bezienswaardigheden ontdekken. Málaga staat ook bekend als museumstad. Een aantal bekende musea zijn het Picasso museum, het Carmen Thyssen museum en Centre Pompidou Málaga.

Stranden

Aan beide kanten van de haven liggen mooie stranden. In totaal heeft de stad 15 stranden. Het stadsstrand La Malagueta ligt op slechts 10 minuten lopen van Málaga centrum. De overige stranden zijn ook goed bereikbaar op de fiets.

Málaga is een compacte en veelzijdige stad waar je strand en cultuur kunt combineren. Dit maakt de stad tot ideale bestemming wanneer je een stedentrip en strandvakantie in één wilt.

Eten en drinken

Omdat Málaga aan zee ligt zal het niemand verbazen dat er veel vis op de lokale kaart staat. Sardines (espetos de sardinas) en ansjovis (boquerones) zijn populair, maar ook vele andere vissoorten. Daarnaast zijn er veel invloeden uit het bergachtige achterland met groenten en vlees.

Industrie

In het verleden was het vooral de haven van Málaga waar je veel industrie zag. Dit was destijds het lelijke eendje van de stad. Mede hierdoor gingen veel mensen voorbij aan de stad. Tegenwoordig is de haven juist één van de pronkstukken voor het toerisme en zeer de moeite waard om doorheen te lopen. De toeristische sector en de agrarische sector (provincie) zijn de belangrijkste industrieën van Málaga.

Inwoners, sfeer en tradities in Málaga

De inwoners van Málaga zijn Malagueños. Vanwege de grote hoeveelheden vis die men in Málaga eet staan ze in Spanje ook wel bekend onder de naam ‘boquerones’ (ansjovissen). Malagueños zijn over het algemeen erg vriendelijk. Je voelt je al snel thuis in Málaga. Door het aangename klimaat zijn er tot laat in de avond veel mensen op straat. Mede hierdoor voelt het in de avonduren veilig aan.

Fera Malaga reisgids

Tradities

Anders dan verschillende toeristische badplaatsen die aan de Costa del Sol liggen is Málaga nog redelijk authentiek. De stad heeft nog veel eigen inwoners. Het voelt daardoor authentiek aan en veel tradities bestaan nog steeds. Zoals de grote processies tijdens de Semana Santa (één van de grooste in Spanje), de feesten tijdens Feria de Málaga en allerlei andere tradities.

 

Waar ligt Malaga op de kaart?

Op de kaart hieronder kun je precies zien waar Málaga ligt.

Stadskaart of plattegrond Málaga

Wanneer je Málaga gaat bezoeken is een kaart van de stad erg handig. In de reisgids van Beleef Málaga zit een duidelijke uitneembare stadskaart. Hierop vind je naast alle hoogtepunten van de stad ook fijne locaties om te eten en drinken.

Stadswandeling met stadskaart

Bestel nu je reisgids met stadskaart