Strand Malaga - fietsen

Home / Malaga blog / Schone en mooie stranden in Málaga

 

Wanneer je naar het strand gaat is het fijn wanneer het mooi, schoon en veilig is. In Málaga kunnen behoorlijk wat stranden aan deze voorwaarden voldoen. Er zijn zelfs stranden waar de blauwe vlag mag wapperen.

 

Drie stranden met blauwe vlag

In 2015 hangt de blauwe vlag (internationaal eco-label voor veilige en schone stranden) op 3 stranden in Málaga hoog in top.

De stranden La Malagueta/ Caleta en El Dedo hebben net als vorig jaar voor 2015 de blauwe vlag ontvangen. Met Playa Misericordia is er een derde strand bijgekomen.

 

Strand van La Malagueta/ Caleta

Strand Malaga

La Malagueta is het waarschijnlijk het meest bekende strand van Málaga. Al was het alleen al vanwege de bekende sculptuur op het strand. Een populaire spot om een leuke foto te maken. La Malagueta en het strand La Caleta vormen samen een groot en mooi strand.

Via Muelle Uno kom je vanzelf uit op deze stadsstranden. Op minder dan 15 minuten lopen vanuit het centrum.

 

El Dedo

Strand Malaga - El Palo

El Dedo ligt aan de oostkant van Málaga stad bij de visserswijk El Palo. Een ruim strand met verschillende authentieke chiringuitos waar je heerlijk vis kunt eten. Het bekende visrestaurant El Tintero is hier ook te vinden. Daar iets eten is al een beleving op zich!

Dit strand ligt ongeveer 10 kilometer vanuit het centrum. Het is goed bereikbaar op de fiets via de strandboulevard of met bus 3 vanaf Alameda Principal en Paseo del Parque.

 

Playa de la Misericordia

Strand Malaga - stranden

Dit strand is populair bij Malagueños die aan de westkant van het centrum wonen. Het strand is breed, uitgestrekt en heeft veel voorzieningen. Tijdens de vakantiemaand augustus ligt het strand vol met Spanjaarden, maar in andere maanden is het hier een stuk rustiger.

Vakantiegangers lopen meestal automatisch richting de moderne havenboulevard Muelle Uno en komen zo op de stranden ten oosten van het centrum uit. Toch is het leuk om ook eens de andere kant te zien.

Vanuit het centrum is Playa de la Misericordia makkelijk te vinden door langs de haven in westelijke richting te lopen of te fietsen. Het strand ligt ter hoogte van de hoge schoorsteen.

Kijk hier voor een overzicht van alle stranden in Málaga

 

 
 

2 Reacties

  1. Lisa Koot says:

    Ik ga er over 3 weken heen! Bedankt voor de tips. Een schoon strand vind ik mega belangrijk!

     

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *