Kerstverlichting Malaga

Home / Malaga blog / Kerstverlichting Malaga 2019 – Alles over de lichtshow in het centrum

 

Kerstverlichting in Málaga – Vanaf vrijdagavond 29 november is Málaga iedere avond een sprookje. Duizenden lampjes zorgen voor een feestelijke sfeer in het oude centrum.

 

Wanneer kun je de verlichting zien?

Dagelijks van vrijdagavond 29 november 2019 – 5 januari 2020

Tijd: van 18.30 uur tot 02.00 uur

Lichtshows (3 per avond): 18.30,  20.00 en 21.30 uur

Vraag hier je december special aan met alle overige activiteiten

 

Kerstverlichting Málaga 2019 met duizenden lampjes

De feestverlichting gaat in 2019 aan op vrijdag 29 november rond 18.30 uur. Acteur en Malagueño Antonio Banderas zal op deze avond vanaf Plaza de la Constitución de duizenden lampjes voor de eerste keer aanzetten. Vanaf dat moment is de stad dagelijks feestelijk verlicht tot 5 janauri. Daarnaast kun je iedere avond een geweldige show meemaken op calle Larios.

 

De lichtshow in Málaga, ieder jaar een spektakel

De lichtshow in Málaga was de afgelopen jaren altijd spectaculair (zie video hierboven). Voor dit jaar zijn er een aantal details bekend en ook deze keer zal het zeker een spektakel zijn.

Calle Larios omgetoverd tot magisch bos

Winkelstraat calle Marques de Larios is het middelpunt van de feestelijke aankleding. Dit jaar is de straat omgetoverd tot een magisch kerstbos. Iedere avond kun je hier genieten van een lichtshow op muziek. De lampjes knipperen op het ritme van de volgende 4 nummers:

  • All I want for Christmas is you (video) –  Mariah Carrey
  • Jingle Bell rock – Hillary Duff
  • En Navidad (video) – Javián, Alex, David bustamante en Academia OT met Rosa
  • Never back down (video) – Battlecry recorded by the Sofia Session Orchestra

De tijden van de deze voorstelling (3x per avond):
18.30 uur, 20.00 uur en 21.30 uur

Zie hieronder de visual van calle Larios met het thema van dit jaar

kerstverlichting malaga 2019

In winkelstraat Larios zie je 22 bogen van bijna 13 meter hoog. De bogen zijn bij elkaar voorzien van maar liefst 730.000 lichtpunten.

Alameda Principal

Het vernieuwde Alameda Principal zal dit jaar ook weer fonkelen. Het is voor het eerst sinds 2014 dat de straat weer volledig versierd is.

Kerstbomen

Op de bekende pleinen in Málaga centrum staan verschillende kerstbomen. Alle locaties (met plattegrond), de leukste activiteiten en meer handige informatie lees je in onze gratis december special

 

Rondleiding door Málaga en aansluitend genieten van de lichtshow

Fietsen Malaga

Wil je veel van Málaga zien én genieten van de lichtshow? Dit kun je prima combineren.

Dagelijks vanaf 15.oo uur kun je een stadstour maken met een Nederlandstalige gids. Deze rondleiding bevat vele hoogtepunten en duurt tot 18.00 uur. Het eindpunt ligt vlakbij winkelstraat Larios, waar om 18.30 uur de show met verlichting en muziek begint. De gids wijst je de weg naar dit punt zodat je alles van begin tot eind kan meemaken.

Wil je mee met deze fietstour? Reserveer op tijd in verband met maximaal aantal deelnemers per rondleiding

Kerstvakantie in  Málaga, gezellig!

Kerstvakantie Malaga - kerst

Wij durven te zeggen dat Málaga héél gezellig is tijdens de feestdagen. De lichtjes zorgen vanaf eind november voor een geweldige sfeer, maar er is nog veel meer te doen.

Je kunt een groot aantal kerststallen bezoeken en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Ook in de haven is van alles te beleven. Wil je Málaga tijdens de kerstvakantie met kinderen bezoeken? Twijfel niet, het is echt ontzettend leuk voor jong en oud.

 

Kerst en oud & nieuw vieren in Málaga

Kerstverlichting Malaga

Het is geen straf om in de periode van kerst en oud & nieuw in Málaga te verblijven. Met een beetje geluk zit je lekker op het terras in de zon. Op oudejaarsavond kun je samen met de Malagueños op Plaza de la Constitución het nieuwe jaar inluiden. Onder het genot van een cava en traditioneel met 12 druiven voor een portie geluk in het nieuwe jaar.

 

Beleef Málaga december special

Kom je tijdens deze feestelijke periode naar Málaga? Vraag dan onze gratis december special aan. Nog niet alle activiteiten zijn bekend, maar alles wat er rond de feestdagen te doen is in Málaga kun je binnenkort in deze special vinden. We verwachten dat  de special (pdf) begin december in je mailbox zit.

 

Meer over de feestdagen in Málaga

Wil je meer weten over de feestdagen en kerst in Málaga? Kijk dan op onze speciale pagina over kerst in Málaga.