Zomer Malaga - Wat te doen

Home / Malaga blog / Evenementen / Málaga bruist tijdens de zomer

 

In – of dichtbij Málaga op vakantie deze zomer? Grote kans dat er iets leuks te doen is in de stad. Tijdens de zomermaanden zijn er volop activiteiten voor jong en oud.

Cine Abierto Málaga

Malaga wat te doen

27 juni tm. 13 augustus 2015

De zwoele zomer in Málaga is ideaal voor een openlucht bioscoop. Van eind juni tot half augustus kun je op verschillende plaatsen gratis naar de film. Er draaien ruim 25 verschillende films voor jong en oud in de openlucht. De voorstellingen vinden plaats op verschillende plaatsen in Málaga en op een aantal stranden.

Kijk hier voor het volledige programma.

 

Zomeruitverkoop in Málaga, rebajas!

Winkelen Malaga - wat te doen

1 juli tm. 31 augustus 2015

De zomeruitverkoop duurt officieel van 1 juli tot en met 31 augustus, maar is inmiddels al in volle gang. Tijdens de rebajas is het goed winkelen in Málaga. Neem een extra grote koffer mee! Winkelen in Málaga doe je in calle Larios, calle Nueva, winkelcentrum Larios Centro of Vialia (bij het station) en natuurlijk bij El Corte Ingles.

 

Processies Virgen del Carmen

16 juli 2015

De processies van Virgen del Carmen zijn erg bijzonder. Deze Maagd is de beschermheilige van alle zeelieden. Vooral in de vissenwijken wijken Pedregalejo en El Palo hecht men veel waarde aan deze processies. Ook in de havenwijk Perchel heeft een eigen processie. De Carmens van El Palo en Pedregalejo ontmoeten elkaar op open zee (zie filmpje). Jaarlijks een prachtig schouwspel om te zien. Lees hier meer over Virgen del Carmen.

 

Feria de Málaga

Feria de Malaga 2015

15 – 22 augustus 2015

Er is geen groter feest in Málaga dan de feria. Het feest stad bol van tradities en gaat een week lang vrijwel dag en nacht door. Tijdens de middagen is het te doen in het stadscentrum. De feestavonden spelen zich af buiten het centrum op het grote feria terrein. Een unieke belevenis, waar ongekend veel mensen op af komen. Lees hier alles over Feria de Málaga.

 

Opvallende expositie

Soho Malaga

D*Face – 26 juni tm. 27 september – Museum voor hedendaagse kunst

Liefhebber van moderne kunst? Een opvallende expositie deze zomer in Málaga is die van D*Face. Deze in Londen geboren straat- en media kunstenaar is vooral bekend vanwege zijn ontwerp van de Obama campagne poster. In Málaga zijn ondermeer twee flats in de wijk Soho Málaga (achter het museum) voorzien van zijn kunstwerken. Kijk hier voor meer informatie.

Ook andere musea in Málaga hebben deze zomer interessante wisselende collecties.

 

Kortom vervelen is er niet bij deze zomer in Málaga. En dit is nog maar een greep uit de vele activiteiten in de stad. Blijf ook op de hoogte via onze Facebook pagina.

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *